Data centri 2024

Microsoft: Logovanje bez lozinki

Microsoft je spremio podršku za logovanje bez lozinki, što će korisnicima u narednim nedeljama omogućiti da svojima nalozima pristupaju bez nizova slova, brojeva i drugih simbola.

PCPress.rs Image

Kompanija je ovaj način logovanja dozvolila još u martu, pa se još tada preko 150 miliona korisnika na svoje Azure Active Directory i Microsoft naloge logovalo bez lozinki. Opcija sada stiže do svih korisnika, koji će moći da izaberu neki od drugih načina autentifikacije – Microsoft Authenticator aplikaciju, Windows Hello, sigurnosne ključeve ili autentifikaciju preko koda koji se dobija putem mejla ili telefona.

Očekuje se da će nove mere korisnike štititi od phishing napada, te da će olakšati pristup servisima kao što su Microsoft 365, Microsoft Teams, Outlook, OneDrive, Family Safety, Microsoft Edge, te drugi. Rešio bi se i problem slabih lozinki, koji je bitno ugrožavao bezbednost korisnika, budući da Microsoft beleži oko 579 napada u sekundi koji su u vezi s ovim propustom.

Oni koji žele da se oslobode lozinki mogu da preuzmu Microsoft Authenticator aplikaciju i da je povežu sa svojim Microsoft nalogom, te da odu na Microsoft account stranicu i uključe Passwordless Account u okviru Advanced Security Options > Additional Security Options.

Pročitajte i:  Komentari i zabeleške u Excel dokumentima

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,