ERP 2024

Fujitsu: debi Tegra 3 procesora u mobilnom telefonu

PCPress.rs ImageFujitsu je, zajedno sa Panasonicom, rešio da osvoji stari kontinent. Adut u rukavu zvanično još nema ime, ali su zato najavljene specifikacije impresivne. Četiri procesora u mobilnom telefonu, plus procesor za ostale aktivnosti zadaće vam muke da ih zajedno zaposlite.

Fujitsu je najavio veliku automoniju neimenovanog modela, jer što više procesora, to je duži vek baterije. Brza obrada online preuzetih podataka je moguća uz LTE (4G) tehnologiju, koja pomaže u high-speed vezama. Telefon je projektovan za korisnike koji zahtevaju obradu informacija s interneta, među koje spadaju i HD video i online igranje igara.

Informaciono-komunikacione tehnologije budućnosti postavljaju čoveka u centar svih aktivnosti, a glavni alat će mu biti mobilni telefon. Lako korišćenje, bazirano na „Human-Centric Technology“ konceptu, Fujitsu vidi u čestom korišćenju telefona za svakodnevne poslove, koje danas pretežno izvršava personalni računar. U definisanju ovog rešenja je umnogome pomogla Raku-Raku (lak za korišćenje) serija mobilnih telefona, namenjena deci i starijim osobama, koja je do sada u Japanu prodata u preko 20 miliona primeraka.

Od vrhunskih karkateristika, izdvojili bi Nvidia Tegra 3 procesor na 1,5 GHz, ekran dijagonale 4,6 inča, kameru rezolucije 13,1 MP, otpornost na vodu i prašinu, senzor za očitavanje otiska prsta, NFC povezivanje i Android 4,0 OS.

Izvor: Fujitsu

Facebook komentari: