BIZIT 2022

Fujitsu lansira prvi projektor na svetu za modularno ležište laptop računara

Jedinstveni projektor za modularno ležište LIFEBOOK-a omogućava prezentacije na velikom platnu na bilo kom mestu

26560_Bay_Projector_lprFujitsu danas lansira Bay Projector, najnoviji uređaj koji svaki profesionalac mora da ima – prvi projektor na svetu koji u vidu izmenljive komponente staje u modularno ležište prenosivog računara. Ovaj projektor „za poneti“ spreman je za upotrebu u roku od par sekundi i potpuno eliminiše potrebu za eksternim projekcionim uređajem i kablovima, što je naročito korisno kada klijentima, kolegama ili prijateljima želite efektno da prikažete radne listove ili YouTube video zapise.

Dostupan od jula, kao opcija uz Fujitsu LIFEBOOK P771 i LIFEBOOK S761 laptopove, patentirani „Fujitsu Bay Projector“ u svakom smislu povećava komfor i mobilnost korisnika. Puštanje u rad je jednostavno: ugrađeni projektor (eng. beamer) je spreman za rad istog trena kada se sočivo i lampa „rasklope iz“ modularnog ležišta veličine DVD-a i prikače na svoje mesto.

Ovaj uređaj može da projektuje sadržaj na gotovo svaku podlogu. Osvetljenost i korekcija oblika projektovane slike (keystone correction) podešavaju se direktno pomoću ugrađenih tastera, a tehnologija laserskog zraka obezbeđuje visok kontrast i dubinu boja i tako garantuje oštre i jasne slike. Osim bolje prenosivosti, „Bay Projector“ je i tiši i robusniji od tradicionalnih, čija sočiva i lampe mogu lako da se oštete.

Pročitajte i:  Epson osvojio EISA nagradu za najbolji projektor

Na kraju dugog i „umornog“ dana poslovnih putnika, ovaj projektor može da posluži i kao mini-bioskop za projekcije filmova u hotelskoj sobi.

Fujitsu Bay Beamer dodatno povećava fleksibilnost modularnih ležišta u LIFEBOOK prenosivim računarima. Kada se ne koristi, ovaj projektor može jednostavno da se izvadi iz ležišta da ne bi dodatno povećavao težinu računara, ili da se zameni drugom, modularnom baterijom, ili DVD Super Multi optičkim drajvom.

Diter Hajs, čelnik odeljenja „Workplace Systems“ u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, podseća da gotovo svaki poslovni korisnik prenosivog računara poznaje scenarija u kojima „užurbano stiže na sastanak, spreman za prezentaciju, ali shvata da projektor ili ne radi ili ga nema, ili jednostavno, nije kompatibilan sa njegovim računarom. „Fujitsuov Bay Projector rešava taj problem – i ujedno pokazuje kako LIFEBOOK modeli zaista jesu mobilne kancelarije. Štaviše, projektovanje na platno ili zid direktno iz modularnog ležišta laptopa ne samo što je jedinstvena pojava u svetu, već je i vrlo praktična i ’zgodna’ – tako da očekujemo da Bay Projector ubrzo postane dodatna oprema koju korisnik jednostavno ’mora da ima’”, zaključuje Hajs.

Pročitajte i:  Epson osvojio EISA nagradu za najbolji projektor

Bay Projector modul biće dostupan za naručivanje od 1. jula, 2011. širom regiona CEMEA&I, Velike Britanije, Irske i Nordijskog regiona – za početak u LIFEBOOK P771 i LIFEBOOK S761 modelima. Okvirna cena od 499 € zavisiće od konkretnog regiona.

Fujitsu

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,