Računari i Galaksija

Fujitsu Lifebook P8110 nudi snagu i mobilnost

image001Fujitsu je objavio dostupnost novog prenosivog računara, Lifebook P8110, spoja ultimativne mobilnosti i stilizovanog dizajna u malom formatu. Ovaj model namenjen je poslovnim korisnicima koji često putuju, kao prenosiva, lagana i snažna zamena za desktop računar. Lifebook P8110 ima upravo te karakteristike – tanak je i staje gotovo u svaku torbu, omogućava odličnu autonomiju i napajanje baterijom u trajanju do sedam sati, kao i neograničen broj opcija za povezivanje na mrežu i bezbednost.

Reč je o jednom od najmanjih i najtanjih modela na tržištu 12-inčnih računara mase samo 1,4 kg. Robustan i lagan magnezijumski poklopac proizvodi se u varijantama sjajne ili mat crne boje. Uz kompaktan dizajn, povezivost je podjednako važan element za mobilne korisnike. Seriju Lifebook P  odlikuje odlična povezivost zahvaljujući ugrađenim 3G/UMTS, WLAN i Bluetooth tehnologijama. Jednostavnim prebacivanjem između UMTS i WLAN mreža, korisnici mogu bežično da se povežu na Internet sa bilo kog mesta. 

Pored toga, podaci korisnika biće bezbedni i kada rade na javnim mestima, pošto Lifebook P8110 nudi izuzetne sigurnosne opcije. Podaci su zaštićeni od neautorizovanog pristupa na nivou BIOS-a, rešenjem kompanije Computrace, biometrijskim senzorom za prepoznavanje otisaka prstiju a po želji i modulu „Trusted Platform (TPM)” i kontroleru smart-kartica.

Pročitajte i:  Intel: Nova generacija AI čipova za automobile

Lifebook P8110 je iz temelja projektovan za štednju energije i energetsku efikasnost. Računar postiže izuzetno dugo vreme nezavisnog rada na baterije, do 7 sati i 15 minuta, zahvaljujući raznim tehnologijama, počev od procesora „Intel® Core™2 Duo SU9600”, preko opcionog „Solid State Disk (SSD)” diska i LED ekrana, do Fujitsu „EcoButton” i sistema za upravljanje potrošnjom energije.
 
Fujitsu takođe nudi fleksibilno konfigurisanje ovog modela prema specifičnim potrebama kupaca – na primer, dve različite verzije dizajna i odmorišta za dlanove, sa mogućnošću da opciono sadrži 3G/UMTS module, SSD diskove i port-replikator za lakšu upotrebu i povezivanje na kancelarijskom stolu. Web-kamera je integrisana u Lifebook P8110 koji sadrži i nekoliko novih interfejsa poput HDMI.

Rajat Kakar, potpredsednik „Grupe za klijentske proizvode” u kompaniji Fujitsu Technology Solutions kaže: „Fujitsu je projektovao Lifebook P8110 tako da bude dovoljno kompaktan da stane u svaku torbu, ali snažan za izvršenje svakog zadatka na putu. Ovaj računar poslovnim putnicima nudi više od prostog pristupa Internetu i elektronskoj pošti, to je prava zamena za ’desktop’ kada ste u pokretu.”

Pročitajte i:  Intel će lansirati nove automobilske AI čipove 

Lifebook P8110 je dostupan u EMEA regionu od 1. oktobra 2009. po cenama koje, orijentacije radi, za prosečnu konfiguraciju počinju od 1500 evra.

Izvor: Fujitsu Technology Solutions

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,