Top50 2023

Fujitsu pobošljava povezivost i performanse „storidž“ sistema ETERNUS DX60/DX80

dx60Kompanija Fujitsu od danas nudi preduzećima veću fleksibilnost pri odabiru najpodesnijeg načina povezivanja osnovnih modela disk-storidž sistema sa serverima. Sistemi za skladištenje podataka ETERNUS DX60/DX80 su sada dostupni u osnovnim varijantama sa tehnologijama povezivanja „Fibre Channel”, „iSCSI” ili „SAS”. Pored toga, visoka klasa diskova zasnovanih na fleš memoriji (Solid State Drives, SSD) omogućiće sistemu ETERNUS DX80 da podrži i servise na nivou ključnih poslovnih aplikacija, koji zahtevaju najviše ulazno-izlazne performanse po sekundi. Ova poboljšanja doneće kupcima nove načine da smanje svoje operativne troškove.

dx80Dr. Helmut Bek, potpredsednik Sektora sistema za skladištenje podataka u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, prokomentarisao je: „SSD diskovi pružaju visoke nivoe performansi, što je posebno značajno u radu sa bazama podataka. Primenom novih interfejsa, ne samo da proširujemo svoju ponudu dinamičkih infrastruktura, već se takođe uspešno pozicioniramo u drugim segmentima tržišta. Iz perspektive kupaca, Fujitsu je sada jedan od retkih dobavljača IT infrastrukture koji nude ‘povezivost po izboru’.”

ETERNUS DX60 i ETERNUS DX80 pripadaju novoj generaciji sistema za skladištenje podataka na diskovima, koju karakteriše pouzdanost „enterprajz” klase. Namenski projektovani za mala i srednja preduzeća, ovi sistemi nude sofisticiranu pouzdanost, lako se konfigurišu i jednostavni su za upravljanj, i pristupačan su izbor za ulazak u svet mrežnih sistema za skladištenje.

 
Tehnološki detalji:

Novi modeli rade se jeftinijim „Nearline SAS” diskovima umesto sa skupim, tipa SAS. Sistemi ETERNUS DX60/DX80 su skalabilni i mogu da prate poslovni rast organizacije. Oba modela sadrže i besplatne vrhunske opcije poput RAID migracije, „Data Block Guard“ zaštite podataka, „Redundant Copy“ bekapa, „Disk Encryption“ enkripcije i druge.

Svi sistemi ETERNUS DX60/DX80 pružaju visoku dostupnost, pouzdanost i brzinu po pristupačnoj ceni. Uz to, poznati su i po nižim operativnim troškovima, jednostavnijem konfigurisanju i energetskoj efikasnosti. Najjači „Fibre Channel” model ETERNUS DX80 nudi vezu sa serverima brzine 8 gb u sekundi. Svi modeli imaju nove funkcije koje obezbeđuju veću dostupnost i brži oporavak od padova, kao i brzo kreiranje rezervnih kopija sa podrazumevanih 8 snimaka sistema, što se može proširiti i na 512 i 1024 snimaka. Sistemima ETERNUS DX60/DX80 se lako upravlja preko grafičkog interfejsa i softverskog „vodiča kroz instalaciju”. Opcija enkripcije koja se lako aktivira, sprečava neautorizovan pristup poverljivim podacima. Funkcija „Eco-mode” ,zasnovana na tehnologiji MAID (Massive Array of Inactive Disks) omogućava administratorima da uspore rotaciju diskova koji se trenutno ne koriste i time uštede do 10% energije. SSD diskovi i funkcija „Eco-mode” svrstavaju nove Fujitsu sisteme u infrastrukturu za „zeleni centar podataka“.

Za dodatne informacije molimo vas posetite: http://www.fujitsu.com/eternus.

 

Izvor: Fujitsu Technology Solutions

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,