ERP 2024

Istraživački centar Systems Biology Ireland koristi HP-ovu tehnologiju za unapređenje medicinskih terapija

HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System with blanks on topKompanija HP objavila je da sa istraživačkim centrom Systems Biology Ireland (SBI) sarađuje na projektima u oblasti prirodnih nauka, sa ciljem kreiranja novog, moćnog načina za primenu računarske snage i matematičkih metoda za razumevanje biologije.
Istraživački programi centra SBI, čije izvršavanje omogućava HP-ova tehnologija za proširiv skladišni prostor, usmereni su ka otkrivanju kompleksnosti ćelija upotrebom modela koji predviđaju biološko ponašanje.
Savremena istraživanja u oblasti prirodnih nauka raspolažu brojnim podacima i generišu velike količine informacija koje treba uskladištiti, kojima treba upravljati i koje treba za kratko vreme pronaći u skladišnom prostoru. SBI zbog unapređivanja efikasnosti istraživačkog procesa koristi više petabajta skladišnog prostora u vidu HP-ovog sistema StorageWorks 9100 Extreme Data Storage (ExDS9100).
“Istraživanje koje sprovodi SBI pomoći će razvoju novih medicinskih tretmana, uključujući terapije za različite tipove raka, a omogućiće i razvoj boljih terapija koje će se brže i efikasnije pripremati i primenjivati”, rekao je David Medina, izvršni direktor HP-ovog odeljenja za prirodne nauke i farmaceutsku industriju. “HP ExDS9100 omogućava realizaciju SBI-evih istraživačkih programa povećavanjem efikasnosti istraživanja i značajnim smanjivanjem kompleksnosti i cene skladišnog prostora.”
HP ExDS9100 korisnicima omogućava da lako upravljaju velikim količinama podataka, štede prostor za računske centre i smanjuju troškove. Korisnicima kojima je potreban visok nivo skalabilnosti, kao što je istraživački centar SBI, ExDS9100 omogućava ugradnju do šesnaest “blejd” servera klase C sa stotinama terabajta skladišnog prostora. Radi uštede vremena administratora, ExDS9100 koristi jedan interfejs za upravljanje koji pruža kompletan pregled iskorišćenosti i kapaciteta servera i skladišnog prostora u sistemu.
“Sledeća faza otkrića u biomedicinskim istraživanjima nastaće zahvaljujući povezivanju tehnologije, računarstva, hemije, modeliranja i biologije”, rekao je profesor Walter Kolch, direktor istraživačnog centra Systems Biology Ireland na Univerzitetskom koledžu Dablin (University College Dublin). “Naša saradnja sa HP-om ne obuhvata samo naše potrebe za skladištenjem podataka, već i angažovanje ljudi koji razumeju naš posao i ovu kompleksnu industriju. Radeći sa HP-om, i drugim organizacijama širom sveta, možemo pomoći da se ubrza proces sprovođenja eksperimenata i skratiti vreme neophodno da se razviju novi lekovi.”
SBI-evi istraživački programi predstavljaju saradnju komercijalnog sektora i akademskih organizacija, a između ostalih uključuju Agilent Technologies, Ark Therapeutics, HP, Protagen AG, Science Foundation Ireland, Servier, Siemens Ireland i University College Dublin.

Pročitajte i:  Upotrebljen minijaturni stimulator mozga

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,