Fujitsu predstavlja nove PRIMERGY mono-servere

PCPress.rs ImageNova generacija Fujitsu-ovih ormarskih i samostojećih servera (rack i tower) sa jednim podnožjem za procesor (mono-socket), predstavlja iskorak u tehnološkim inovacijama, pružajući odličnu vrednost i raznovrsnost za korisnike kroz napredne operativne karakteristike po vrlo konkurentnim cenama. Serveri naredne generacije PRIMERGY TX150 S7 „tauer“ i RX100 S6 „rek“, dostupni su odmah u celom svetu.

Familija novih Fujitsuovih „mono-socket“ servera PRIMERGY ima potpuno novu arhitekturu zasnovanu na novim Intel-ovim procesorima i odlično upotpunuje asortiman servera sa dva podnožja za procesor, predstavljen krajem 2009. Nova generacija osnovnih servera specijalno je projektovana da iskoristi prednosti koje donosi najnovija Intel-ova serija procesora Xeon 3400, kao i dual core procesori proizvedeni 32-nanometarskim procesom, poznatih po kodnom nazivu „Klarkdejl“ (Clarkdale), koje je Intel upravo predstavio. Među njima su i procesori Intel Pentium G6950, Intel Core i3-500 i 540.

I PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6 zasnovani su na prihvaćenoj standardnoj arhitekturi u ovoj industriji i nude višenamenska rešenja koja se lako nadograđuju. Namenjeni su korisnicima koji traže isplativu IT infrastrukturu sa naprednom operatvnom efikasnošću.

Napravljeni da pruže izuzetno visoki stepen modularnosti sistema, novi PRIMERGY rek i tauer serveri daju odličnu kombinaciju performansi što ih čini idealnim opštenamenskim serverima za mala i srednja preduzeća, kao i za druge infrastrukture koje nemaju neke usko specifičnu namenu. Istovremeno, zahvaljujući novoj generaciji efikasnijih modula za napajanje, ovi serveri imaju optimizovanu potrošnju energije.

Jens-Peter Sik (Jens-Peter Seick), potpredsednik „x86 server bisnisa“ u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Naša fleksibilna nova generacija PRIMERGY servera daje vrhunsku tehnologiju servera po vrlo pristupačnim cenama, pružajući korisnicima kojima je cena bitna vrhunske performanse, raznovrsnost i pouzdanost. Serveri PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6 su dovoljno fleksibilni i jaki da predstavljaju idealan izbor za opšte namene, i dovoljno pristupačni da budu veoma atraktivni za mala i srednja preduzeća.

Modularnost kombinovana sa snažnim performansama

PCPress.rs ImageU skladu sa Fujitsu-ovim fokusiranjem na stalno poboljšanje performansi familije PRIMERGY, poboljšanje performansi i povećanje energetske efikasnosti su ključne odlike novih  servera PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6. Novi modeli su pojačani novim procesorima, novim PCIe slotovima druge generacije i SAS 2.0 interfejsima. Zahvaljujući svojoj novoj arhitekturi, novi serveri imaju izuzetne mogućnosti za proširenje – do 32 GB RAM-a. I tauer i rek modeli predstavljaju novi proboj u performansama rada, oni su čak sposobni da podržavaju rad sa vrlo velikim bazama podataka, što je ranije bilo moguće samo korišćenjem naprednijih sistema.

Server PRIMERGY TX150 S7 je dizajniran kao sistem za decentralizovane infrastrukture sa jednim Dual Core i Quad Core procesorom. Ovaj fleksibilan server je odlična osnova za ekonomičnu konfiguraciju i može se koristiti i kao pouzdani server za baze podataka. Potvrđujući svoju raznovrsnost, PRIMERGY TX150 S7 ima veliki kapacitet za proširenje memorije, što znači da u virtuelnim okruženjima može da podnese i mnogo veća radna opterećenja za „svoju kategoriju“. Ukupno gledano, PRIMERGY TX150 S7 je bez premca u mogućnostima proširenja i raspoloživosti sistema i, za sisteme sa jednim procesorom, pojačanoj fleksibilnosti i pouzdanosti.

PRIMERGY RX100 S6 je mono-socket server optimizovane rek arhitekture. Ima vrlo visoku modularnost, energetsku efikasnost i sjajne performanse. Optimizovan je da radi kao istinski višenamenski server i dobro se uklapa u infrastrukture malih i srednjih preduzeća ili nespecifična okruženja kao što su farme Web-servera, terminal-serveri i infrastrukturni serveri. Modularni koncept diskova, koji podržava ili dva diska od 3,5″ ili četiri od 2,5″, pruža novi nivo tehničkih mogućnosti i omogućava podršku sistema za niz primena i IT scenarija. Modularna RAID konfiguracija podržava SATA, SAS i SSD hard diskove.

Izvor: Fujitsu Technology Solutions

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,