Fujitsu predstavlja nove PRIMERGY mono-servere

PCPress.rs ImageNova generacija Fujitsu-ovih ormarskih i samostojećih servera (rack i tower) sa jednim podnožjem za procesor (mono-socket), predstavlja iskorak u tehnološkim inovacijama, pružajući odličnu vrednost i raznovrsnost za korisnike kroz napredne operativne karakteristike po vrlo konkurentnim cenama. Serveri naredne generacije PRIMERGY TX150 S7 „tauer“ i RX100 S6 „rek“, dostupni su odmah u celom svetu.

Familija novih Fujitsuovih „mono-socket“ servera PRIMERGY ima potpuno novu arhitekturu zasnovanu na novim Intel-ovim procesorima i odlično upotpunuje asortiman servera sa dva podnožja za procesor, predstavljen krajem 2009. Nova generacija osnovnih servera specijalno je projektovana da iskoristi prednosti koje donosi najnovija Intel-ova serija procesora Xeon 3400, kao i dual core procesori proizvedeni 32-nanometarskim procesom, poznatih po kodnom nazivu „Klarkdejl“ (Clarkdale), koje je Intel upravo predstavio. Među njima su i procesori Intel Pentium G6950, Intel Core i3-500 i 540.

I PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6 zasnovani su na prihvaćenoj standardnoj arhitekturi u ovoj industriji i nude višenamenska rešenja koja se lako nadograđuju. Namenjeni su korisnicima koji traže isplativu IT infrastrukturu sa naprednom operatvnom efikasnošću.

Pročitajte i:  Fujitsu ETERNUS NU200: revolucionarno rešenje za skladištenje podataka

Napravljeni da pruže izuzetno visoki stepen modularnosti sistema, novi PRIMERGY rek i tauer serveri daju odličnu kombinaciju performansi što ih čini idealnim opštenamenskim serverima za mala i srednja preduzeća, kao i za druge infrastrukture koje nemaju neke usko specifičnu namenu. Istovremeno, zahvaljujući novoj generaciji efikasnijih modula za napajanje, ovi serveri imaju optimizovanu potrošnju energije.

Jens-Peter Sik (Jens-Peter Seick), potpredsednik „x86 server bisnisa“ u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Naša fleksibilna nova generacija PRIMERGY servera daje vrhunsku tehnologiju servera po vrlo pristupačnim cenama, pružajući korisnicima kojima je cena bitna vrhunske performanse, raznovrsnost i pouzdanost. Serveri PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6 su dovoljno fleksibilni i jaki da predstavljaju idealan izbor za opšte namene, i dovoljno pristupačni da budu veoma atraktivni za mala i srednja preduzeća.

Modularnost kombinovana sa snažnim performansama

PCPress.rs ImageU skladu sa Fujitsu-ovim fokusiranjem na stalno poboljšanje performansi familije PRIMERGY, poboljšanje performansi i povećanje energetske efikasnosti su ključne odlike novih  servera PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6. Novi modeli su pojačani novim procesorima, novim PCIe slotovima druge generacije i SAS 2.0 interfejsima. Zahvaljujući svojoj novoj arhitekturi, novi serveri imaju izuzetne mogućnosti za proširenje – do 32 GB RAM-a. I tauer i rek modeli predstavljaju novi proboj u performansama rada, oni su čak sposobni da podržavaju rad sa vrlo velikim bazama podataka, što je ranije bilo moguće samo korišćenjem naprednijih sistema.

Pročitajte i:  Fujitsu ETERNUS NU200: revolucionarno rešenje za skladištenje podataka

Server PRIMERGY TX150 S7 je dizajniran kao sistem za decentralizovane infrastrukture sa jednim Dual Core i Quad Core procesorom. Ovaj fleksibilan server je odlična osnova za ekonomičnu konfiguraciju i može se koristiti i kao pouzdani server za baze podataka. Potvrđujući svoju raznovrsnost, PRIMERGY TX150 S7 ima veliki kapacitet za proširenje memorije, što znači da u virtuelnim okruženjima može da podnese i mnogo veća radna opterećenja za „svoju kategoriju“. Ukupno gledano, PRIMERGY TX150 S7 je bez premca u mogućnostima proširenja i raspoloživosti sistema i, za sisteme sa jednim procesorom, pojačanoj fleksibilnosti i pouzdanosti.

PRIMERGY RX100 S6 je mono-socket server optimizovane rek arhitekture. Ima vrlo visoku modularnost, energetsku efikasnost i sjajne performanse. Optimizovan je da radi kao istinski višenamenski server i dobro se uklapa u infrastrukture malih i srednjih preduzeća ili nespecifična okruženja kao što su farme Web-servera, terminal-serveri i infrastrukturni serveri. Modularni koncept diskova, koji podržava ili dva diska od 3,5″ ili četiri od 2,5″, pruža novi nivo tehničkih mogućnosti i omogućava podršku sistema za niz primena i IT scenarija. Modularna RAID konfiguracija podržava SATA, SAS i SSD hard diskove.

Pročitajte i:  Fujitsu ETERNUS NU200: revolucionarno rešenje za skladištenje podataka

Izvor: Fujitsu Technology Solutions

Facebook komentari: