ERP 2024

PC Savet: Pet korisnih aplikacija

ccleanerPredstavljamo vam pet programa koje vredi staviti na USB disk koji nosite sa sobom. Kada će vam zatrebati? Možda dok ste u gostima kod davno zaboravljenih rođaka koji su vas se setili kad im je računar zaribao ili jednostavno volite da sređujete računare po komšiluku… Alatke su zgodne i za redovnu upotrebu u kućnom ili poslovnom okruženju.

CCleaner (www.ccleaner.com) je besplatan program za optimizaciju sistema i čuvanje privatnosti. Uklanja nepotrebne fajlove sa računara čime omogućava Windows-u da radi brže, oslobađajući ujedno prostor na disku. Takođe, briše tragove on-line aktivnosti, a najbolje je što svoje funkcije obavlja vrlo brzo – obično sve završi za manje od sekunde.

Hijack This (www.merijn.org) vas štiti od preusmeravanja na zaražene Web stranice. "Otimači" koriste raznovrsne metode da vas nateraju da posetite njihov sajt, a ovaj program je istreniran da te metode otkriva i sprečava.

Superscan 3 (www.foundstone.com) skenira TCP portove, pinguje adrese i otkriva imena računara. Program je vrlo brz, a odličan je za mreže bez DHCP servera, gde treba pronaći slobodnu IP adresu. Pronaći će i otvorene portove u vašoj mreži.

Pročitajte i:  Notepad za Windows 11 donosi proveru pravopisa 

Treesize Free (www.jam-software.com) analizira strukturu direktorijuma na vašem disku i pokazuje koji zauzima koliko prostora. Program može biti pokrenut i iz kontekstualnog menija tako da odabrani folder bude početna tačka.

Bootvis (www.microsoft.com) meri brzinu pokretanja računara, odnosno vraćanja u operativno stanja iz hibernacije ili standby režima. Ako su vremena koja dobijete viša od tridesetak sekundi, nešto verovatno ne funkcioniše kako treba.

Izvor: PC 1000

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,