Top50 2023

Fujitsu širi globalno poslovanje u domenu sistema za skladištenje podataka pod ETERNUS brendom

fujitsu1Novi ETERNUS DX60 i DX80 „onlajn” sistemi za skladištenje podataka prethodnica konsolidovanog globalnog portfolija raznovrsnih rešenja visoke dostupnosti
Kompanija Fujitsu Technology Solutions danas predstavlja novi globalni portfolio sistema za skladištenje podataka („storidž” sistema) pod „ETERNUS“ brendom. On pruža kupcima iscrpan i raznovrstan asortiman sistema za skladištenje i rešenja za zaštitu podataka, za organizacije bilo kog tipa.
Apostrofirajući time svoj fokus na globalno tržište, Fujitsu predstavlja standardizovan globalni portfolio, usmeren ka obezbeđivanju raznovrsnih ETERNUS storidž sistema visoke dostupnosti, vodećih u svojoj klasi.
ETERNUS je sada pojačan modelima „ETERNUS DX60 i DX80“, RAID „storidž-sistemima” osnovnog nivoa. Oni donose nove karakteristike poput smanjene potrošnje energije i pojednostavljenog upravljanja, i nude poboljšanu redundansu, čime zadovoljavaju rastuće potrebe kompanija srednje veličine.
Fujitsu takođe predstavlja i verziju „4.1 ETERNUS CS” sistema, vodećeg rešenja sa virtuelnim magnetnim trakama za velike centre podataka, ranije poznatog  kao „CentricStor VT“, kao i „ETERNUS LT” osnovne modele sistema sa trakama. Oba proizvoda nude klijentima praktična rešenja za zaštitu podataka i proširuju dijapazon dostupnih rešenja za arihiviranje i kreiranje rezervnih kopija podataka (bekap) – od klase korporativnih uređaja sa virtuelnim trakama do cenom veoma pristupačnih, osnovnih nivoa automatizovanih sistema sa trakama. Novu verziju „ETERNUS CS” karakterišu značajno poboljšane performanse i najsavremeniji hardver. Uz superiorne sposobnosti vraćanja u prvobitno stanje nakon katastrofe i blisku integraciju sa tehnologijama diskova i traka, ETERNUS CS je sada skalabilniji nego ikada.
„Organizacijama je danas potreban IT partner koji isporučuje širok dijapazon pouzdanih i inovativnih rešenja za skladištenje podataka koja će im pomoći da se izbore sa izuzetno brzim porastom količine podataka i potrebama za upravljanjem podacima koje se iz toga razvijaju,“ kaže Ričard Vilars, potpredsednik Grupacije za storidž sisteme i IT strategije u analitičkoj kući IDC. „Globalizacija Fujitsu-ovog portfolija sistema za skladištenje podataka pod ETERNUS brendom omogućiće ovoj kompaniji da svojim klijentima širom sveta efikasnije isporuči širok skup rešenja za skladištenje, kreiranje rezervnih kopija i zaštitu podataka.“
fujitsu2„Novi ETERNUS DX modeli označavaju početak našeg globalnog prisustva na tržištu sistema za skladištenje podataka pod ETERNUS brendom, i produžiće priču o njegovom uspehu,” komentariše Dr Helmut Bek, potpredsednik sektora za storidž-sisteme u kompaniji Fujitsu Technology Solutions . „Paralelno sa vrednostima ETERNUS brenda, novi modeli nude visok kvalitet, nivoa centra podataka, pouzdanost i fleksibilnost.”
ETERNUS DX60 i DX80, novi proizvodi osnovnog nivoa, zasnovani su na generaciji prethodnih „FibreCAT SX60 i SX80” i „ETERNUS 2000” sistema i sinonim su za visok kvalitet.
Oba ETERNUS DX sistema nude visoku dostupnost, pouzdanost i brzinu po atraktivnim cenama. Ovi modeli, po kapacitetu skalabilni od 292 GB do 120 TB (DX80), ne samo što imaju redundantne komponente i „Fibre Channel” tehnologiju propusnog opsega od 4 ili 8 gigabita po sekundi, već poseduju i brojne nove funkcije koje osiguravaju veću dostupnost i značajno brži oporavak sistema, uključujući osam „slika” trenutnog stanja sistema (snapshot) (broj može da se poveća do 1024) – koje obezbeđuju brzo kreiranje rezervnih kopija. Oni takođe sadrže i opciju šifrovanja, enkripcije, koja se jednostavno aktivira i sprečava neautorizovan pristup poverljivim podacima. Modeli ETERNUS DX serije donose i „eko-režim” funkciju (EcoMode), zasnovanu na MAID tehnologiji (Massive Array of Idle Disks), koja omogućava da se diskovi koji trenutno nisu potrebni (poput onih planiranih za dnevni bekap) isključe kako bi uštedeli energiju – mogućnost koja je razvijena da doprinese „zelenim” centrima podataka.
Nove tehnologije postavljaju standarde u pouzdanosti i dostupnosti
ETERNUS DX60 i DX80 štite integritet podataka na disku i u sistemskoj keš memoriji preko „Data Block Guard” funkcije koja može da otkrije i automatski ispravi grešku ili falsifikovanje podataka. Pored toga, ovi sistemi imaju opciju zaštite keš memorije „CacheProtector” koja zapisuje sadržaj keš memorije RAID kontrolera na fleš memoriju ukoliko dođe do nestanka struje. Za razliku od tradicionalnih baterija kondenzator se puni veoma brzo, što omogućava da se i keš memorija ponovo koristi veoma brzo. To znači da sistem ostaje zaštićen u slučaju nestanka električne energije i može da isporuči pune performanse čim ponovo bude energije. Ovi sistemi imaju i novu funkciju „Redundant Copy”, koja reaguje na prve znake ispada diska i automatski kopiraju podatke sa „sumnjivog” diska. To dramatično smanjuje vreme oporavka.
Jednostavni za instaliranje i upravljanje
Složeno i vremenski zahtevno administriranje IT infrastruktura je glavna bolna tačka kompanija. ETERNUS DX sistemi nude korisnicima krajnju jednostavnost upotrebe: preinstaliran softver za upravljanje sistemom sa grafičkim interfejsom omogućava komotan dnevni rad bez muke – i ne zahteva specijalnu obuku korisnika. Pored toga, „ETERNUS SF” softver pojednostavljuje upravljanje i održavanje sistema za skladištenje i obezbeđuje, na primer, centralizovanu sistemsku kontrolu SAN/DAS/NAS „storidž” resursa i poboljšava efikasnost operativnog upravljanja.
Bekap na pogodan medij
fujitsu3ETERNUS DX60 i DX80 su opremljeni SAS diskovima visokih performansi i SAS „nearline” diskovima velikih kapaciteta. Time se, zajedno sa „solid state“ nerotacionim diskovima koji će biti dostupni u drugoj polovini ove godine, nudi širok skup opcija za upravljanje podacima. Podaci mogu da se sačuvaju na odgovarajućem mediju u zavisnosti od nivoa servisa koji je potreban da ispuni zahteve poput cene, brzine, vremena pristupa, životnog veka i jednostavne upotrebe. Sa opcijom „RAID migracije”, podaci mogu dinamički da se premeštaju među RAID grupama i tvrdim diskovima.
Novi ETERNUS DX modeli imaju četiri porta i mogu da se povežu sa do 128 servera u SAN režimu. Trenutno su opremljeni „Fibre Channel” interfejsom, ali će takođe ubrzo biti dostupni i sa „iSCSI” i SAS interfejsima. 
ETERNUS DX60 i DX80 modeli su pogodni za raznovrsne primene među kojima su i konsolidacija storidža i primene na kritičnim mestima u kompaniji – poput pristupa bazama podataka ili elektronskoj pošti, arhiviranja i bekapa na disk. Oni su takođe idealni za upotrebu okruženju virtuelnih servera pod „VMware Vsphere” i „Microsoft Hyper-V” tehnologijama.
Cene i dostupnost:
ETERNUS DX60 i DX80 modeli biće dostupni od 1. jula 2009, po početnim cenama za osnovnu konfiguraciju od oko 3.800 evra.

Pročitajte i:  Dovođenje AI u automobilsku industriju 

Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,