Fujitsu Technology Solutions: zdrav rast i globalan puls u Srbiji

PCPress.rs ImageKompanija Fujitsu Technology Solutions objavila je danas na skupu „shaping tomorrow with you“ da drugu godinu svog poslovanja u okviru korporacije Fujitsu u Srbiji završava uspešno, rastom koji prati globalan trend oporavka IT industrije. U još uvek aktuelnoj fiskalnoj godini, koja traje do 31. marta 2011, kompanija je uvecala svoje prihode i dobit u odnosu na prethodnu godinu i najbolje rezultate ostvarila u istoj oblasti kao i na globalnom nivou – u isporuci servera i sistema za skladištenje podataka.
Osim što su pokazatelji uspešne integracije, takvi rezultati dokazuju i ispravnost usredsredivanja na znacajne  IT-infrastrukturne projekte u Srbiji, medu kojima su kreiranje i održavanje infrastrukturne platforme data-centara Udruženja osiguravaca Srbije (UOS), optimizacija i modernizovanje data-centra DDOR-a Novi Sad i Beogradskog stambenog preduzeca, kao i drugi projekti koji su prezentovani na godišnjem skupu korisnika i partnera kompanije.
„Prve godine poslovanja u sklopu Fujitsu grupe pažljivo smo posmatrali, postavljali strategiju, uhodavali taktiku i aktivosti. Sada, na kraju druge godine, vec imamo potvrdu da dobro pratimo postavljen pravac i puls kompanije na globalnom nivou“, istakao je Nebojša Bjelotomic, direktor predstavništva kompanije Fujitsu Technology Solutions za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.
Kompanija je u saradnji sa lokalnim partnerima ojacala svoju poziciju i ostvarila izuzetan rast na tržištu servera. Prema Gartner-ovom izveštaju, prodaja Fujitsu-ovih servera u regionu EMEA porasla je za citavih 20,8% dok je u Srbiji stopa rasta dostigla 25%.
„Dobra vest koja ujedno ukazuje i na oporavak IT industrije jeste to da smo u proteklom periodu isporucivali kvalitetnije i skuplje servere, odnosno, da ovaj rast ne proistice od prodaje osnovih linija proizvoda i politike niskih cena“, naglasio je Bjelotomic i dodao da je time ostvaren i ambiciozan plan Fujitsu grupe od „500 hiljada prodatih servera na globalnom nivou“, koji je postavljen pre dve godine.
Ozbiljan prodor na tržištu Srbije kompanija je ostvarila i sistemima za skladištenje podataka ETERNUS, zasnovanim na izvorno japanskoj tehnologiji. Stopa godišnjeg rasta od preko 70% i broj od preko stotinu isporucenih jedinica, nadmašili su cak i ocekivanja lokalnog predstavništva. Uz odlican odziv korisnika na osnovnu liniju storidž-rešenja, realizovano je i više ozbiljnih projekata u srednjem segmentu tržišta.
„Ne samo što su projekti koje prezentujemo na ovom skupu referentni, vec jedan od njih upravo demonstrira pravac našeg buduceg rada i fokusa – kako zajedno sa našim korisnicima oblikujemo buducnost“, kaže direktor lokalne kancelarije.
U pitanju je primenjen koncept vodene IT infrastrukture i usluga (Managed infrastucture, Managed services) u Udruženju osiguravaca Srbije – projekat osvojen u saradnji sa Orion Telekom-om, u oštroj konkurenciji internacionalnih dobavljaca. Uz infrastrukturno opremanje, Fujitsu Technology Solutions-u je poverena i kompletna briga o IT infrastrukturi, što je korisnika rasteretilo inicijalnih ulaganja u neophodne resurse i omogucilo mu da fleksibilno diktira nivo usluge u skladu sa svojim potrebama. To je dobar primer organizacije koja sa malim brojem zaposlenih koristi prednosti vrhunske podrške informacione tehnologije u poslovanju.
U domenu klijentskih uredaja, Fujitsu Technology Solutions održava zdravo prisustvo na tržištu Srbije, sa jasnom orijentacijom na profesionalne korisnike.
Pored novih modela prenosivih racunara serije LIFEBOOK koji se ocekuju vec narednog meseca, ubrzo ce u ponudi kompanije na tržištu Srbije biti i potpuno novi slejt-racunar STYLISTIC Q550, namenski projektovan za jednostavnu integraciju u poslovna IT okruženja.
Veliku nadu Fujitsu Technology Solutions polaže i na klijentske uredaje, „Zero-Client“ i tanke klijente, koji ce zbog isplativosti i jednostavnosti korišcenja u okruženjima sa više kompjuterizovanih radnih mesta vremenom osvajati sve više simpatija ovdašnjih organizacija.
Godišnji skup korisnika i partnera kompanije Fujitsu Technology Solutions, „shaping tomorrow with you“, realizovan je u saradnji sa kompanijama NetApp, Intel i Microsoft.
Na ovogodišnjem skupu prezentovani su tehnološki noviteti i trendovi u domenu dinamickih IT struktura, ETERNUS sistema za skladištenje podataka, PRIMERGY blejd-servera i klijentskih „Zero-client“ rešenja, sa fokusom na virtuelizaciji IT okruženja i optimizaciji korišcenja ovih resursa.

Pročitajte i:  Microsoft nastavlja s podrškom za Windows 10

Izvor: Fujitsu, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,