Fujitsu učestvuje u najvećoj instalaciji lakih klijenata u svetu

FUTRO A - u poslovnom okruzenjuFujitsu objavljuje svoje učešće u najvećoj instalaciji lakih klijenata u svetu: dobavljač IT usluga Šparkasena (Sparkassen), nemačke bankarske i finansijske grupe, instalirao je preko 100.000 lakih klijenata, od čega je kompanija Fujitsu snabdela znatan deo, više od 40.000 jedinica. To je najveći broj lakih klijenata ikada instaliran što ukazuje da će laki klijenti nastaviti da povećavaju svoj tržišni udeo. Koristi koje laki klijenti pružaju uključuju visoku pouzdanost, niske troškove, energetsku efikasnost i smanjene potrebe za upravljanjem i administriranjem.

FUTRO A - uz monitor i tastaturuU okruženju lakih klijenata koji su pribavljeni od različitih proizvođača, Šparkasenov provajder je instalirao asortiman Fujitsu FUTRO lakih klijenata, uključujući FUTRO A250, FUTRO S400, FUTRO S500/S550. Fujitsuov softver za lake klijente je bio osnova za instaliranje ovako velikog broja lakih klijenata. Softver je razvijen za eLux/Scout (UniCon) platformu. Unikonova otvorena platforma koja podržava sve glavne operativne sisteme, kao i Fujitsu-ove jake veze sa Unikonom, pružile su znatnu prednost i predstavljaju kičmu ovog uspeha.

Ova do sada najveća instalacija lakih klijenata započela je krajem 2006, a naručilac planira da do 2011. instalira ukupno oko 180.000 klijenata. Korisnici su shvatili da Fujitsuova otvorena platforma za IT infrastrukture omogućava jednostavan ulazak u fleksibilno okruženje lakih klijenata. Uz to, ovaj proizvođač omogućava lako priključivanje postojećeg hardvera pomoću USB stika ili PXE (komponente okruženja koje omogućava podizanje operativnog sistema i udaljeno administriranje preko mreže), čime se smanjuju troškovi prelaska na okruženje lakih klijenata. Fujitsu omogućava minimalno i fleksibilno održavanje klijenata, sve do nivoa slike, i minimizira troškove ažuriranja i dograđivanja.

Pročitajte i:  Fujitsu ETERNUS NU200: revolucionarno rešenje za skladištenje podataka

FUTRO S450- postavljen na poledjini monitoraOkruženje lakih klijenata pruža niz prednosti u odnosu na klasično okruženje personalnih računara. Sistem fajlova koji ne mogu da se menjaju („read only“) garantuje visoku bezbednost i otpornost na viruse i ilegalan softver, omogućavajući visoku efikasnost pošto korisnici ne mogu da ugroze stabilnost operativnog sistema. Nepostojanje pokretnih delova znači da lakiklijenti rade bešumno i imaju duži vek trajanja. Uz to, zbog smanjenih troškova servisiranja i tehničke podrške laki klijenti imaju dosta niže ukupne troškove održavanja.

Rajat Kakar, potpredsednik Klijent grupe u kompaniji Fujitsu Technology Solutions kaže: „Ova velika instalacija je važan signal tržištu da laki klijenti nisu više rešenje samo za specifičnu primenu, već su održivo, troškovno efikasno rešenje za preduzeća koja žele da maksimiziraju broj radnih stanica bez uvećanja troškova IT administriranja i upravljačkog vremena. Fujitsuov sveobuhvatan tehnološki portfolio i usluge omogućavaju lako uključivanje postojećeg hardvera u sistem lakih klijenata, a preduzeća brzo vide rezultate kroz smanjenje troškova i potreba administriranja.

Fujitsuov portfolio lakih klijenata pruža rešenja i za klasične infrastrukture bazirane na serverima i za virtuelne infrastrukture, i sertifikovan je za rešenja tipa virtualni radnih jedinica. FUTRO S450 omogućava jednostavan osnovni sistem za SBC i VDI. Uz to, da bi se zadovoljile individualne potrebe, FUTRO S550 i set ESPRIMO C/E za lake klijente pružaju mogućnost korišćenja računara pune konfiguracije.

Pročitajte i:  Fujitsu ETERNUS NU200: revolucionarno rešenje za skladištenje podataka

Izvor: Fujitsu

Facebook komentari: