BIZIT plus

Pakom: Otvoren informatički centar u Nišu

IT sektor u Srbiji je postao bogatiji za još jedan informatički objekat – Pakom informatički centar. Zvanično otvaranje jednog od naših najsavremenijih IT centara priređeno je 11. decembra u prostorijama novog Pakomovog objekta u Nišu, koji se nalazi u blizini aerodroma „Konstantin Veliki“, u niškoj industrijskoj zoni „Sever“.

Strategiju razvoja novih informatičkih centara Pakom je otpočeo u 2008. godini. Najpre je realizovan centar u Nišu, a još grandiozniji projekat u Beogradu još uvek je u fazi realizacije. Novootvoreni informatički centar obuhvata sve segmente poslovanja Pakom Grupe – distributivni centar (PDC – Pakom Distribution Center), proizvodnju i montažu računara, servisni centar (Pakom Computers), komunikacioni i hosting centar (Pakom Internet), a na ovom prostoru naći će se i razvojni centar za nova softverska rešenja (Pakom Solution Center), centar za edukaciju kadrova i drugi. Sve to smešteno je na ogromnom prostoru korisne površine od 5.000 kvadratnih metara.

Po protokolu otvaranja centra prisutnima su se obratili vlasnici Pakom grupe, Srđan Pavlović i Dejan Pavlović. Reč je potom data potpresedniku Vlade Srbije i Ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću. On je istakao značaj otvaranja ovog centra, kao značajnog doprinosa generalnom ispunjavanju evropskih standarda u Srbiji. Najavio je da će se u narednom periodu i njegovo ministarstvo značajno uključiti u pomoć mladima u sticanju savremenih znanja iz informacionih tehnologija. Zatim su pristni gosti iz mnogobrojnih kompanija IT sektora iz Niša i drugih delova Srbiji obišli čitav prostor novog informatičkog centra.

Pročitajte i:  Prilagođena hosting rešenja koja nudi Orion telekom

Otvaranjem najveće privatne investicije u IT sektoru Srbije, pa i šireg regiona u ovom delu Evrope, Pakom Grupa je potvrdila svoju vodeću poziciju u informatičkoj tehnologiji na ovim prostorima. U realizaciju ovog ambicioznog projekta Pakom Grupa je investirala preko 3,5 miliona evra. Projekat je podržao i grad Niš, dajući Pakom Grupi u zakup gradsko građevinsko zemljište pod vrlo povoljnim uslovima. Svoj doprinos dala je i Agencija za strana ulaganja – SIEPA (Serbia Investment and Export Promotion Agency). Zahvaljujući njenoj subvenciji od 125.000 evra, Pakom informatički centar će moći da zaposli novih 25 mladih IT stručnjaka.

Izvor: www.pakom.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,