PC Press Studio

Gaming telefon sa 24 GB of RAM-a

Današnji premium telefoni po pravilu nude 12 GB RAM-a, ali izgleda da će se taj trend uskoro promeniti. Nubia RedMagic 8S Pro+ je novi Android gaming telefon koji je duplirao tu vrednost i, u najopremljenijoj varijanti nudi čak 24 GB RAM-a i 1 TB prostora za podatke.

PCPress.rs Image

To bi ovom telefonu trebalo da omogući bolji multitasking jer će više aplikacija moći da bude stalno u memoriji. Naravno, obezbediće i bolje igračko iskustvo jer „memorije za ovu namenu nikad nije dosta“.

Druge specifikacije podrazumevaju Snapdragon 8+ Gen 2 CPU koji radi na 3.36 GHz (što je brže od uobičajenih 3.2 GHz za ovaj procesor), OLED ekran od 6.8“ rezolucije 1.116 x 2.480 piksela sa osvežavanjem od 120 Hz, a prednja kamera je skrivena ispod ekrana. Pomenućemo i bateriju od 5.000 mAh sa super-brzim punjenjem od 165 W. Prema specifikacijama, to bi obezbedilo potpuno punjenje telefona za samo 14 minuta. Bočne ivice imaju zone osetljive na dodir, koje pomažu prilikom igranja igara, jer simuliraju tastere kao na joypad-u.

PCPress.rs Image

Telefon deluje robusno, sa četvrtastim izgledom i oštrim ivicama. Interesantno je da poseduje pravi RGB kuler, koji izbacuje vazduh iz kućišta, brzinom 20.000 rpm, čime se efikasno smanjuje zagrevanje prilikom igranja. Pomenuta varijanta, sa 24 GB RAM-a, prodavaće se samo u Kini, po ceni od 1034 dolara, dok će varijante sa 16 GB RAM-a (kao i 256 GB, 512 GB i 1 TB storiž-a) biti dostupne internacionalno.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,