BIZIT plus

Gasi se App Store za Windows Phone 8.1

Korisnici koji još uvek upotrebljavaju Lumia telefone na Windows Phone 8.1 OS-u uskoro ostaju bez oficijalne Microsoft prodavnice za preuzimanje aplikacija. To možemo da nazovemo poslednjim poglavljem u Microsoft-ovom gašenju operativnog sistema za mobilne platforme, kao i njihov definitivan prelazak na Android zasnovane dual-screen Duo modele.

PCPress.rs Image

Naime, Microsoft je objavio da će Windows Phone 8.1 Store ugasiti 16. decembra. Savet korisnicima koji još uvek koriste telefone sa ovim OS-om je da pre tog datuma skinu i instaliraju sve aplikacije koje žele da koriste. Takođe, upozoravaju da nakon tog datuma, ako se izvrši reset telefona, neće postojati mogućnost instalacije aplikacija na njega. Pre ove odluke, Microsoft je pre godinu dana (u oktobru 2018.) prestao da prihvata nove aplikacije u prodavnici, a u julu ove godine su prestali da distribuiraju update-ove postojećih aplikacija.

Neki od Lumia uređaja mogu da se „prebace“ na Windows 10 Mobile OS, ali i podrška za njega uskoro prestaje (10. decembra), što znači da će i on ostati bez daljih update-ova. Ako ništa drugo, prodavnica za ovaj OS će do daljeg biti otvorena. Microsoft je naveo da Windows 10 Mobile podržava 17 Nokia Lumia telefona, uključujući i neke od najjeftinijih modela (Lumia 430), kao i nekadašnji flagship model Lumia 1520.

Pročitajte i:  Koliko košta AI superkompjuter?

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: