Google Pixel događaj 2019 – Pixel 4 telefon, Pixel Go laptop, Pixel Buds slušalice

Pixel 4, nova perjanice jedne od najvećih tehnoloških kompanija na svetu, ugledao je svetlost dana na događaju u Njujorku. Uređaj koji dolazi u standardnoj i XL veličini poseduje Soli radar čip koji telefonu omogućava da bude sigurniji, ima brže prepoznavanje lica kao i nove kontrole pokretom bez uzimanja telefona u ruke.

Google pixel-4-phone XL

Na pozadini uređaj umesto dosadašnje jedne, sada su dve kamere, a izgledom podsećaju na novi Apple-ov iPhone 11, jer stoje u kvadratu. Kod Apple-a ipak, tu se nalaze tri kamere. Još jedna nova funkcija koja je privukla mnogo pažnje jeste mogućnost transkribovanja govora u realnom vremenu, pri beleženju audio zapisa uz pomoć veštačke inteligencije.

Google pixel-4-phone

Telefon se prodaje po ceni od 800 dolara što je 100 dolara manje od iPhone, kojem će biti konkurencija, a šalje se 24. oktobra. Drugi detalji u vezi sa uređajem ipak nisu nikog iznenadili s obzirom da smo mesecima bili svedoci sporog curenja podataka u vrlo zaintersovanu tehnološku javnost.

Osim telefona, predstavljen je Chrome OS laptop sa novom tastaturom, lagan i prenosiv uređaj koji će koštati 649 dolara. Dolazi sa Intelovim m3 procesorom i 8GB RAM-a, kao i 64GB skladišta. Takođe postoji opcija ovog uređaja sa i5 i i7 opcijama procesora, osme generacije i 16GB RAM-a i 256GB skaldišta ukoliko vam je to potrebno.
chromebook-pixel-go

Od portova ima USB-C i standardni ulaz za slušalice. Kamera na računaru iznosi 2MP, koja će takođe služiti i za identifikaciju lica. Ovaj uređaj dolazi sa baterijom koja bi trebalo da vam obezbedi 12 sati rada, a za 20 minuta punjenja da produži autonomiju za 2 sata.

Google je takođe prikazao i uređaj koji neće odmah moći da se kupi, a u pitanju je njihov odgovor na Apple-ov AirPods slušalice. Google Pixel Buds mogu da izdrže pet sati rada i 24 sata sa kutijicom za punjenje. Pixel Buds slušalice dolaze u više boja ali i po ceni od 179 dolara, a biće u prodaji na proleće.

Google pixel-buds

Nest Mini je još jedan proizvod koji je ova kompanija predstavila, kao i spajanje Google Home i Nest tima koji će sada raditi pod jednim brendom, Nest. Google Home Mini sada je dobio naslednika, a on se zove Nest Mini. Moćan uređaj veličine hokejskog paka koji je naizgled poput prošlogodišnjeg modela. Koštaće 49 dolara, duplo je čvršći i ima mogućnost da vas bolje razume u bučnim sredinama. Ovaj uređaj dolazi sa čipom koji poseduje mašinsko učenje i može da bolje predvidi vaše komande na osnovu prethodnih komandi. Takođe vaša naređenja prati iz sobe u sobu. Takođe dolazi u nekoliko boja, a materijali od kojih se pravi 100 posto su razgradivi.

Google-smart-home-device-nest-mini

Izvor: CNET

Facebook komentari: