BIZIT plus

Gasi se Xbox 360 prodavnica aplikacija

Microsoft je odlučio da 29. jula 2024. godine ugasi Xbox 360 Marketplace sajt. Korisnici će nakon tog datuma biti onemogućeni da kupuju igre, filmove, avatare i druge sadržaje za Xbox 360 konzolu.

PCPress.rs Image

Ipak, igre koje su kupljene pre tog datuma i dalje će moći da se preuzimaju, a i mnoge od mrežnih funkcija biće i dalje dostupne. Na primer, korisnici će i dalje moći da komuniciraju sa prijateljima, da snimaju sadržaje u cloud-u, kao i da igraju online multiplayer igre (pod uslovom da developeri tih igara nastave podršku za tu opciju). Takođe, developeri će moći da objavljuju ispravke i unapređenja postojećih Xbox 360 igara, ali neće moći da objavljuju nove. Eventualne nove igre, korisnici će moći da preuzimaju sa Xbox One i Xbox Series X i S prodavnica, ukoliko su one igrive i na Xbox 360 konzolama. Filmovi i serije kupljene na Xbox 360 Marketplace-u, ostaće u korisničkim bibliotekama, ali neće moći da se gledaju preko Xbox 360 konzole, već samo na novijim konzolama ili na PC računarima.

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

Iako je Xbox 360 Marketplace, jedna od najstarijih online aplikacija prodavnica (lansirana je 22. novembra 2005. godine), neće biti jedina koja je ugašena. Nintendo je do sada ugasio Wii U i 3DS prodavnice, a i Sony je planirao da to uradi sa prodavnicama za PlayStation 3 i PlayStation Vita konzole, ali je odustao nakon žestokih protesta klijenata, medija i influensera. Na kraju je, umesto njih, ugasio je PSP prodavnicu.

Izvor: ArsTechinca

Facebook komentari: