Gearbox će možda biti prodat zbog finansijskih poteškoća

Čini se da su Embracer-ovi dani kupovine skoro svakog programera i izdavača igara mogli da se prođu, a kompanija sada želi da smanji troškove. Nedavno je zatvoren Saints Row studio Volition kao deo plana restrukturiranja koji uključuje otpuštanja i otkazivanje igara. Embracer bi sada mogao da proda jedan od svojih vrednijih studija.

PCPress.rs Image

Kreator Borderland-a na dobošu

Kompanija razmatra nekoliko opcija šta da uradi sa Gearbox-om, kreatorom Borderlenda. Rečeno je da su neke treće strane pokazale interesovanje za preuzimanje programera i izdavača, koje je Embracer kupio u februaru 2021. u ugovoru vrednom do 1,4 milijarde dolara. Embracer navodno istražuje prodaju uz pomoć Goldman Sachs-a i Areama, dok su marketinški materijali dostupni potencijalnim ponuđačima.

Embracer je u junu saopštio da pravi velike promene kako bi smanjio svoj dug za oko 605 miliona dolara na manje od približno 903 miliona dolara do kraja finansijske godine. Švedska kompanija je tada rekla da je predložena investicija vredna preko 2 milijarde dolara tokom šest godina na kraju propala. Kasnije je objavljeno da je Savvy Games Group koju finansira saudijska vlada bila partner sa kojim je Embracer probno imao dogovor.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: