Geek Pride Day: Parada onih koji znaju

Mnogi raspravljaju o tome da je Geek Pride Day, koji je nastao u Španiji sada već daleke 2006. godine, danas suvišan praznik, budući da zahvaljujući sve brojnijim superherojima, te uspehu koji poznati pripadnici ove kulture postižu na najunosnijim poljima poslovanja, svaki dan može da se slavi kao parada štrebera.

PCPress.rs Image

Ipak, 25. maj se i dalje obeležava kao dan onih koji žele da znaju, a zahvaljujući društvenim mrežama, ova kultura se danas promoviše više i bolje nego ikada pre. Oni koji pripadaju ovoj kulturi nekada su bili predmet podsmeha, a zbog toga što je većina njihovo ponašanje tumačila kao nedostatak socijalne inteligencije. Oni su obično introvertni, vode računa o najsitnijim detaljima, a posebno ako je u pitanju oblast koja ih interesuje, usmereni su prema jednom cilju, a sve dok ne stignu do njega, obično su eksperti na polju tehnologije, ne vode računa o društvenim trendovima, te onome što se tumači kao poželjno ponašanje.

Oni koji obeležavaju ovaj praznik, to svakako mogu najbolje da učine uz pomoć filmskog maratona, u okviru kojeg bi se našli filmski hitovi koji slave znanje, te usmerenost ka stvarima koje su više od svakodnevnih petparačkih priča.

1. The Martian

2. The Breakfast Club

3. Back to the Future

4. Hackers

5. Scott Pilgrim Vs. The World

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,