General Motors planira da do 2023. lansira potpuno električne automobile

Američki gigant auto-industrije General Motors objavio je svoju viziju budućnosti automobila, s naglaskom na vlastite planove za narednih pet godina. U skladu sa tom vizijom GM će već u narednih osamnaest meseci predstaviti svoja nova dva potpuno električna automobila, na kojima će biti primenjena tehnologija slična onoj kao na modelima Chevrolet Bolt EV. Nakon toga, do 2023. godine GM će u prodaju pustiti još najmanje osamnaest novih potpuno električnih vozila.

PCPress.rs Image

Kompanija General Motors takođe, planira da u svoja vozila ugradi baterijske sisteme i ćelije koje će koristiti vodonično gorivo. Jedan od koncepata koje će koristiti u daljem razvijanju svojih električnih vozila je „SURUS“ (Silent Utility Rover Universal Super-structure), koji će se nalaziti u osnovi šasija koja je bazirana na osnovu tegljača i koja će imati svestranu primenu za izradu više vrsta vozila.

U GM-u kažu da veruju u sto posto u električnu budućnost koja će automobilsku industriju uvesti u novu eru oslobođenu od saobraćajnih nesreća, gužvi i zagađenja okoline.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
Pročitajte i:  EV Nissan Ariya od Severnog do Južnog pola