Generalni direktor Air Serbia podneo ostavku

Na mesto generalnog direktora Air Serbia umesto dosadašnjeg Daneta Kondića, u funkciji izvršioca dužnosti dolazi Dankan Nejsmit koji je do sada bio na poziciji izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja.

PCPress.rs Image

Kondić je prethodno bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu, a na mesto generalnog direktora Jat Airways (Air Serbia) postavljen je u septembru 2013. godine. Odluku o ostavci doneo je posle više od četiri godine rada u ovoj kompaniji. Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Air Serbia, navodi se u saopštenju. Škotlanđanin Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama. 

Da podsetimo da je Vlada Srbije 1. avgusta 2013. godine potpisala ugovor o strateškom partnerstvu sa Etihad Airways, kojim je ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto kapitala našeg nacionalnog avio-prevoznika, koji je počeo da posluje pod imenom Air Srbija.

Izvor: b92

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,