"Gigaset Communications" štedi od 150 tona papira i 240 tona CO2 godišnje

nature-draw-me-a-sheep3 Zahvaljujući domišljatom načinu pakovanja, evropski lider u proizvodnji bežičnih telefona doprinosi boljoj zaštiti životne sredine i efikasnijoj upotrebi materijala. Unapređenjem pakovanja telefona, "Gigaset Communications" će uskoro ostvariti uštedu od 150 tona papira godišnje, a istovremeno će i značajno smanjiti troškove logističke podrške, kao i same proizvodnje. Stvaranjem sveobuhvatne ECO DECT tehnologije i dobijanjem sertifikata ISO 14001, kompanija je već u jesen 2007. godine zauzela jasan stav po pitanju zaštite prirodne sredine.

Stvaranje proizvoda koji doprinose uštedi energije i niskom stepenu zračenja, kao i neprekidni rad na uštedi energije i materijala u proizvodnji, nerazdvojivi su činioci "Gigaseta". Kao deo programa o upravljanju kvalitetom zaposleni u "Gigasetu" neprekidno ulažu u pomenute procese, a u poslednjih nekoliko godina uočljiv je i značajan uspeh u oblasti korišćenja energije i materijala.

Na primer, pakovanje celog sistema (baza i slušalica) smanjeno je za 24%, dok je pakovanje sistema sa tri jedinice – baza i dve slušalice – umanjeno za 44%, a pakovanje sistema sa četiri jedinice – baza i četiri slušalice – za 51%. Prosečna ušteda u ovoj godini iznosiće oko 120 tona papira, a u 2011. godini 150 tona.

Pročitajte i:  Mehaničko drvo može da zameni hiljadu pravih stabala

Pored redukovanja potrošnje papira u "Gigaset Communications" takođe su smanjeni i troškovi logističke podrške, kao i proizvodnje. Jedna paleta proizvoda ubuduće će se na primer sastojati od 192, umesto od 144 telefona (sistema). Kada uzmemo u obzir sve palete proizvoda jasno je da ove promene obezbeđuju uštedu na prevoz robe od 31%. Na godišnjem nivou to znači smanjenje emisije CO2 od 240 tona – količina koju prerađuje 40.000 drveća, tj. 40 hektara šume za seču svakog dana (6 kg po jednom drvetu na dan).

Kako korisnici širom sveta poštuju visoki kvalitet proizvoda "Gigaset" "Made in Germany", efikasnost i održivost su za "Gigaset" važni faktori uspeha. Posebno u vanevropskim zemljama raste interesovanje za uštedu energije i proizvode sa niskim stepenom zračenja koji nastaju u uslovima u skladu sa prirodnom sredinom. Najmanje svako četvrto domaćinstvo u Evropi sada koristi Gigaset telefon. U Nemačkoj više od polovine domaćinstava koristi "Gigaset" telefon. Proizvodno postrojenje "Gigaset Communications" u Bocholt-u, koje je dobilo titulu "Proizvodnog postrojenja godine", sada ima kapacitet od oko 16 miliona uređaja za globalnu distribuciju.

Pročitajte i:  Asteroid Ryugu: Izvor vode u svemiru

Izvor: eKapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,