GitHub nudi besplatan obrazovni program svim školama

Razvoj softvera nije samo pisanje koda, već i ono šta radite sa tim kodom – testiranje, dokumentovanje i njegovo pravilno upravljanje. Ove veštine često ostanu samo u učionici. GitHub želi da to promeni i najavio je da će proširiti GitHub Education program i početi da ga nudi besplatno svim školama.

GitHub, online open-source repozitorijum kodova, kog je nedavno preuzeo Microsoft, već je napravio velike poteze za podršku budućim programerima. U 2012. godini pokrenuo je Student Developer Pack, u 2015. godini izgradio je GitHub učionicu za nastavnike, a ranije ove godine stvorio je obuku za nastavnika sa programom Campus Advisor. Sada je zapakovao sve ove alate i funkcije zajedno pod okriljem GitHub Education, koji će školama biti dostupna potpuno besplatno.

GitHub Education uključuje developer pakete, obuku, workflow, savetnike i pristup studentskoj zajednici GitHub-a, kao i brz pristup premijum karakteristikama GitHub Education-a, kao što su privatni repozitorijumi. Ponudu će dobrodoći školama koje imaju IT kurseve ili smerove, kao i učenicima i studentima koji se nadaju da će nastaviti karijeru u razvoju softvera, koja tradicionalno zahteva alatke za programiranje koje mogu biti malo skupe. Škole i fakulteti se mogu prijaviti ovde za rani pristup.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,