BIZIT plus

Github-u zatraženo da oktrije ko je kriv za curenje izvornog koda Twitter-a

Kada su se delovi Twitter-ovog izvornog koda pojavili na Github-u ranije ove godine, kompanija za društvene mreže je zatražila od suda da primora mrežu za saradničko programiranje da otkrije identitet korisnika koji ga je objavio.

Github-u zatraženo da oktrije ko je kriv za curenje izvornog koda Twitter-a

Github ima rok za identifikovanje korisnika do 3. aprila

Američki okružni sud za severni okrug Kalifornije izdao je sudski poziv Github-u kojim ga primorava da identifikuje korisnika GitHub-a „FreeSpeech Enthusiast“, ​​uključujući njegovo ime, adresu, broj telefona, e-mail, podatke profila društvenih mreža i IP adresu. Izvori unutar kompanije kažu da rukovodioci Twitter-a sumnjaju da je nezadovoljni bivši zaposlenik odgovoran za curenje podataka.

U zavisnosti od informacija koje Github pruži, Twitter će moći da utvrdi da li je izvorni kod postavio jedan od hiljada radnika koji su otpušteni nakon što je Elon Mask kupio kompaniju prošle godine. Pored informacija o samom procuritelju, nalog od Github-a traži da identifikuje korisnike koji su objavili, otpremili, preuzeli ili modifikovali podatke. Github ima rok do 3. aprila da proizvede podatke.

Pročitajte i:  Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,