Globalna inicijativa podizanja svesti o raku prostate u Beogradu

Beograd 25. septembar 2015. – U nedelju, 27. septembra 2015. godine, više od 30 hiljada elegantno odevene gospode širom sveta u više od 400 gradova, zajahaće sedla svojih Café racer-a, Bobber-a, Scrambler-a i drugih posebnih motocikala kako bi podigli svest javnosti o problemu sve većeg broja obolelih od raka prostate ali i pomogli finansiranje naučnih istraživanja koja bi ubrzala rezultate u izlečenju ove, sve češće bolesti muškaraca.

Caf+¬-Racer-3Ove godine, Beograd se zvanično priključuje globalnom događaju Distinguished gentleman’s ride. Srpski džentlmeni odeveni sa stilom i njihove dame, skrenuće pažnju  na činjenicu da u svetu,  svakoga dana umre 1.300 muškaraca od posledica ove opake bolesti.

Džentlmeni i dame iz Srbije koji učestvuju i podržavaju Distinguished gentleman’s ride okupiće se u 11 časova ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu. Tačno u 12 časova će krenuti u vožnju po Beogradu maršrutom: Paviljon Cvijeta Zuzoric, Ušće, Branov most, tunel, Trg Nikole Pašića, Takovska,  27. marta – Dusanova – Donjogradski bulevar – Karađorđeva  sa krajnjom odrednicom, Beton hala. Na ciljnoj lokaciji, organizatori će se obratiti okupljenima i govoriti o značaju preventivnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti prostate.

Hillary's to Fremantle ride to raise money for the Prostate Cancer Foundation. Contacts for story: ride organiser Greg Sim 0424085276 and Roz Baker (the chairperson of PCFA) 9368 4377 or 0147 990 441. Pic Mogens Johansen, The West AustralianMEDIGROUP BOLNICA BESPLATNO CE PREGLEDATI UCESNIKE TRKE SA CILJEM PREVENCIJE I RANOG OTKRIVANJA OVE OPAKE BOLESTI.

Na „Vožnji ugledne gospode“, očekuje se oko 30 učesnika kojima se možete pridružiti već sada donirajući sredstva putem sponzorstva odabranog vozača na zvaničnoj web stranici  i tako pomognete da se Srbija nađe na mapi donatora istraživanja koja mogu spasiti živote muškaraca i u vašem krugu porodice i prijatelja.

Ovaj dogadjaj se odrzava od 2012. godine I inspirisana slikom Mad Men-ovog Don Draper-a koji vozi klasični motor i nosi svoje najbolje odelo. Odlučeno je da bi tematska vožnja bila odličan način za borbu protiv često negativnog stereotipa o ljudima na motociklima, a istovremeno bi povezala moto zajednice. Ta prva vožnja okupila je više od 2.5 hiljade vozača u 64 grada. Uspeh događaja podstakao je osnivača da razmisli kako bi se to moglo iskoristiti za podršku nekoj vrednoj svrsi. A ostalo je, kako kažu, je elegantno odevena istorija.

Screen-Shot-2012-08-14-at-14_07_32

SAZNAJTE VIŠE ONLINE – FOTOGRAFIJE I VIDEO ZAPISI

Zvanična stranica www.gentlemansride.com

Zvanična stranica DGR za Belgrade Ride www.gentlemansride.com/rides/serbia/belgrade

Zvanična Facebook stranica DGR za Belgrade Ride www.facebook.com/events/702274189904978/

Video zapis DGR trke u Londonu 2013 vimeo.com/107578504

youtube kanal www.youtube.com/watch?v=j3U0uTABCWc

Facebook komentari: