Gmail donosi opciju za tagovanje korisnika

Gmail je nedavno implementirao dugo očekivani redizajn svog servisa, sa novim izgledom i funkcijama među kojima su Smart Compose i snooze taster za dolazeće poruke. Međutim, još jedna zanimljiva opcija je deo prerađenog interfejsa, a ona uključuje pominjanje korisnika, po uzoru na Twitter.

PCPress.rs Image

Kada se kreira nova poruka u Gmail-u, ili odgovor na pristiglu poruku, email adresa svih kontakata se može ubaciti u telo mejla unošenjem @ simbola, nakon čega se unosi ime korisnika. Ovo će izlistati sve osobe sa unetim imenom, koje imate u Gmail listi kontakata, a izborom nekog od njih dodaje se mailto link sa njihovim imenom. Kada osoba koja prima mail klikne na pomenuti link, može otvoriti novi prozor za kreiranje mejla kako bi poslala poruku tom kontaktu (ukoliko na primer uključite više @mention kontakata u telu mejla).

PCPress.rs Image

Ovo je prilično korisna opcija ukoliko je potrebno da predstavite nekoga drugom kontaktu, ili izlistate veliki broj ljudi u poruci. Ukoliko pomenete nekoga + znakom, umesto @ simbolom, taj kontakt će odmah biti dodat kao osoba koja prima vašu trenutnu poruku. Ovo je dobar način da se korisniku obezbedi da lako kreira svoje mejlove. Obe funkcije su već dostupne u okviru novog Gmail interfejsa, a moguće ih je uključiti izborom opcije u meniju koja iskače kada kliknete na ikonicu zupčanika u gornjem desnom uglu inbox-a.

Pročitajte i:  Prilagođena hosting rešenja koja nudi Orion telekom

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,