BIZIT plus

Google 19. marta predstavlja misteriozni gejming projekat

Google nema praksu da se pojavljuje na gejming događajima, ali će 19. marta, na Game Developers konferenciji (koja se održava od 18. do 22. marta u San Francisku) načiniti izuzetak. Na tom događaju, ova kompanija je najavila konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljen misteriozni gejming projekat. Iako detalje o celom tom događaju drži pod velom tajne, iz uz malo analitike možemo da naslutimo šta će biti predstavljeno.

PCPress.rs Image

Naime, već mesecima kolaju glasine da Google planira da pokrene game streaming servis koji će najverovatnije biti zasnovan na Project Stream-u. Tokom oktobra prošle godine kompanija je lansirala beta verziju Project Stream-a, usluge koja je obećavala da će bez problema upravljati bilo kojom igrom, na bilo kom računaru ili drugom uređaju.

Ideja Google-a je bila da obezbedi uslugu streaminga koja će ponuditi vrhunske igre na svim uređajima, uključujući Chromecast, ali i hardver koji će biti namenski napravljen za to. Pojava na Game Developers konferenciji ukazuje da će možda upravo to biti tema Google-ove prezentacije.

Pročitajte i:  Google deli uočeno curenje nafte i gasa

U svakom slučaju, ako se radi o tome, Google će morati da podstakne programere igara da se prijave na servis, ali da po potrebi optimizuju svoje naslove za ovaj servis. U tom svetlu, pojava Google-a na konferenciji posvećenoj developerima igara, predstavlja najbolji način za uspostavljanje saradnje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: