BIZIT plus

Google AI dobija nova unapređenja

Najnovije Google-ove funkcije pristupačnosti uključuju potencijalno pametnu upotrebu veštačke inteligencije. Kompanija ažurira svoju aplikaciju Lookout za Android sa funkcijom koja koristi veštačku inteligenciju koju je razvio DeepMind da razradi opise slika bez natpisa ili alternativnog teksta.

PCPress.rs Image

Lookout jedna od najkorisnijih Google aplikacija

Google poziva nekolicinu ljudi sa slepilom i slabim vidom da testiraju ovu funkciju, sa planovima da uskoro proširi publiku. Takođe će biti lakše kretati se gradom ako koristite invalidska kolica. Google mape proširuju oznake pristupačne za invalidska kolica na sve, tako da ćete znati da li postoji ulaz bez stepenica pre nego što se pojavite. Ako lokacija nema takavulaz, videćete upozorenje, kao i detalje za druge smeštajne jedinice.

Nekoliko manjih ažuriranja i dalje može biti od pomoći. Titl uživo za pozive vam omogućava da kucate odgovore koji se naglas čitaju primaocima. Chrome na računaru sada uočava greške u kucanju URL-a i predlaže alternative. Kao što je najavljeno, Wear OS 4 će uključivati brže i doslednije pretvaranje teksta u govor kada stigne kasnije tokom godine. Google se poslednjih meseci snažno zalagao za veštačku inteligenciju i lansirao je niz funkcija na I/O 2023. Ipak, nadogradnja Lookout-a može biti jedna od najkorisnijih.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: