ASUS ROG Flow

Google aplikacija za automatsko pozivanje policije u slučaju saobraćajne nesreće

Apple Watch funkcija za detektovanje padova već je odnela brojna priznanja kada je spasavanje života korisnika u pitanju, a Google takav način razmišljanja sada primenjuje na aplikacije koje su u vezi sa bezbednošću tokom vožnje.

Naime, radi se o Personal Safety aplikaciji na Pixel telefonima koja može da detektuje da se dogodila saobraćajna nesreća, a uz pomoć različitih senzora, akcelerometra, čak i mikrofona. Ukoliko telefon zaključi da je do nesreće došlo prvo se aktivira alarm, da bi telefon potom, ukoliko niko ne reaguje, automatski pozvao policiju i lokaciju automobila poslao svim hitnim službama. Korisnici će imati nekoliko prilika da potvrde da su dobro nakon što se oglasi alarm, što bi trebalo da spreči nesporazume i nepotrebne intervencije.

Personal Safety funkcioniše tako što koristi lokaciju Pixel uređaja, senzore za detektovanje pokreta, te audio snimak iz okruženja. Ukoliko korisnik potvrdi da je dobro aplikacija traži objašnjenje o tome šta je izazvalo reakciju, a kako bi se tokom vremena poboljšala detekcija i kako bi senzori preciznije reagovali. Aplikacija će, bar za sada, biti dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a očekuje se da se prvo pojavi na Pixel 4 uređajima, te da kasnije stigne i na starije modele.

Pročitajte i:  Google ažurirao Play Music 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,