Levi’s jakne: Google tehnologija koja rukave pretvara u upravljače

Levi’s je najavio nove jakne sa Google Project Jacquard tehnologijom koja deo materijala na rukavima pretvara u daljinske upravljače osetljive na dodir, te služi za upravljanje telefonima.

PCPress.rs Image

Tehnologija će se naći na dva nova modela – Trucker Jacket koji će koštati 198 dolara, te zimske varijante koja će moći da se nabavi za 248 dolara. Jakne izgledaju „normalnije“ od Commuter Jacket modela koji je kompanija lansirala pre dve godine, a zahvaljujući Jacquard Bluetooth modulu koji ima manje dimenzije od prethodnika, pa lako može da se smesti u dugme na rukavu. Proizvodnja se ne razlikuje od proizvodnje standardnih modela, samo što se na kraju u levi rukav dodaje i Jacquard tkanina, te se rukav sa novom tehnologijom ne razlikuje od nekog običnog rukava.

PCPress.rs Image

Oni koji su testirali modele tvrde da rukav dobro funkcioniše u tandemu sa Jacquard aplikacijom, pa korisnici mogu da programiraju do četiri različita načina za upravljanje telefonom. Tako mogu da puštaju i zaustavljaju muzičke sadržaje, utišaju telefon, podese ga da im pročita detalje o sledećem sastanku, te da na mapi obeleže mesto na kojem se nalaze. Na kraju ipak ističu da se ne radi o novini koja bitno utiče na kvalitet života korisnika, već o jakni koja dobro izgleda, aplikaciji koja solidno funkcioniše, ali samo u ograničenom prostoru običnih komandi, te modelu koji je naprednija verzija svog prethodnika.

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,