PC Press Hosting 2020

Google AR aplikacija za crtanje linija u vazduhu

Google je nedavno lansirao novu aplikaciju koja je podržana tehnologijom proširene stvarnosti, a koja je jednostavna i, kažu, zabavna. Ponela je ime Just a Line, a služi za crtanje linija u vazduhu.

Naime, radi se o AR eksperimentu, te linije koje se crtaju na ovaj način mogu da budu samo bele boje. U reklami za aplikaciju Google demonstrira načine na koje ova može da se koristi, a koji se odnose na crtanje različitih oblika u vazduhu. Rezultati podsećaju na Snapchat i Instagram stories, samo što za razliku od njih lebde u vazduhu.

Aplikacija se zasniva na prethodnoj Tilt Brush, koja je omogućavala slikanje virtuelnih 3D prostora. Budući da Tilt Brush radi samo uz odgovarajuće VR uređaje, Just a Line je dostupnija, te zahteva samo telefon koji podržava ARCore, poput Google Pixel 2, OnePlus 5, Zenfone AR, LG V30, ili bilo kojeg najnovijeg Galaxy modela.

Budući da moderna ljudska bića uglavnom najviše pažnje obraćaju na korisne aplikacije, a u večitoj gladi za novcem, ovakvi eksperimenti često ostanu neopaženi, jer se lako zaboravlja da je jedna od osnovnih stvari koja je napravila čoveka upravo igra.

Pročitajte i:  I posao i zabava su lakši uz Google

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,