BIZIT plus

Google Assistent dobija brze fraze i dinamičke shortcut-ove

Google danas izbacuje verziju 12.22.5 aplikacije i potvrđuje razvoj dve nove funkcije za koje očekujemo da će uskoro biti dostupne u Google Asistentu.

PCPress.rs Image

Uskoro dostupno za Google Assistent

Brze fraze

U aprilu se za mnoge korisnike u podešavanjima Google Assistenta pojavila misteriozna stranica „voice shortcut “. Stranica je odvela korisnike do interne Google dokumentacije za funkciju pod kodnim nazivom „guacamole“. U najnovijem ažuriranju aplikacije Google, sada znamo da će se funkcija „guacamole“ zvati „quick phrases“.

Dinamički prečice

Na Google I/O 2021, Google je demonstrirao nekoliko novih funkcija koje dolaze u Google Assistant. Uskoro će Assistent proaktivno preporučiti shortcut korisnicima na osnovu obrasca upotrebe vaše aplikacije. Najnovije ažuriranje aplikacije Google priprema podršku za ovu funkciju, a nizovi navode da su dinamički shortcut-ovi „povezani sa onim što kucate i mogu da se zasnivaju na interakciji sa aplikacijama na uređaju“. Dinamički shortcut-ovi su uvedeni sa Android Nougat-om kao način da programeri pružaju specifične, kontekst-osetljive akcije u aplikaciji. Google planira da shortcut za Android aplikacije učini većim delom iskustva Google Assistenta, a uvođenje dinamičkih shortcut-ova u korisničkom interfejsu jedan je deo ove promene.

Pročitajte i:  Redizajn Google Contacts čini dodavanje novih kontakata intuitivnijim

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari: