TrendMicro

Samsung otkriva svoj prvi „rastegljivi“ OLED ekran

Samsung je stvorio OLED ekran „koji se može razvući u svim pravcima poput gumene trake”.

PCPress.rs Image

Samsung otkriva svoj prvi ikad „rastegljivi OLED“ ekran

Kompanija već koristi „savitljive” ekrane u svojim sklopivim pametnim telefonima, ali ovaj novi „rastegljivi“ OLED „mogao bi da se koristi u izgradnji fleksibilne tehnologije u zdravstvu“. Istraživači iz Samsungovog odeljenja za istraživanje i razvoj tvrde da se novi „rastegljivi organski LED“ može proširiti i do 30 procenata.

Da bi dokazali da tehnologija deluje, stvorili su nosivi monitor za otkucaje srca koji se može zalepiti na kožu poput flastera. Snaga ove tehnologije je u tome što vam omogućava da duže vreme merite svoje biometrijske podatke, a da ne morate uklanjati aparat tokom spavanja ili vežbanja, jer izgleda kao da je deo vaše kože. Takođe možete odmah proveriti svoje biometrijske podatke na ekranu bez potrebe da ih prenosite na spoljni uređaj. Ekran je napravljen od elastomera – polimernog materijala koji ima elastična svojstva gume i čiji je tačan sastav strogo poverljiv.

Pročitajte i:  Samsung obećava nultu emisiju ugljenika do 2050. godine

Prototip je rastegnut 1000 puta i nastavio je da radi savršeno, navodi Samsung.  Budući da je dozvolio monitoru otkucaja srca da stoji ravno na koži, uređaj je uspeo da primi signal 2,4 puta jači od običnog senzora. Samsungov rastezljivi ekran još je u ranoj fazi razvoja, ali Samsung veruje da su njegova istraživanja prvi verodostojan dokaz da bi rastegljivi OLED ekrani mogli postati komercijalno održivi u budućnosti.

Izvor: Whathifi

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,