BIZIT plus

Google želi da Google Assistent više liči na čoveka

Google Duplex je zaista inovativan sistem, u to nema sumnje, a već samo razmišljanje o tome da Assistant rezerviše neku uslugu za vas, i to dok koristi ljudski glas, je nešto što vas mora oduševiti.

PCPress.rs Image

Hoće li asistenti postati sastavni deo našeg života?

Što više tehnoloških giganata investira u AI i ML, to će postajati očiglednije da će ovi sistemi na kraju postati deo naše budućnosti, jer bi sistemi poput Google Assistant-a na kraju mogli učiniti zaista mnogo toga za nas.

Cela ideja je da bi asistent mogao da se poveže sa više nezavisnih usluga kako bi vam pružio informacije na osnovu podataka koje ste mu dali glasom. Preciznije, Google asistent bi u jednom trenutku mogao da bude u mogućnosti da kontaktira više usluga vožnje, kao što su Uber, Lift i druge, kako bi proverio koliko brzo možete doći do određenog odredišta, rekao vam rezultate i zatim sačekao za vaš odgovor da rezervišete automobil. Ovo je samo jedan primer kako bi asistent mogao da vam olakša svakodnevne obaveze.

Pročitajte i:  Gemini će uskoro ući u vaše DM 

Jasno je da Google predviđa budućnost u kojoj bi digitalni pomoćnici bili deo naše svakodnevice, ali ovo je barem za sada još uvek na nivou patenta.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari: