BIZIT plus

Google Authenticator dodaje sinhronizaciju kodova u cloud-u

Vaši Google Authenticator jednokratni kodovi više neće biti zarobljeni ako izgubite uređaj koji ih čuva. Ažuriranje Authenticator-a za Android i iOS sada čuva rezervne kopije kodova na vašem Google nalogu. Nećete morati ponovo da ovlastite sve svoje povezane aplikacije (ili skenirate QR kod) samo zato što ste dobili novi telefon.

PCPress.rs Image

Bez obzira da li ste izgubili uređaj, kodovi će biti aktivni kroz cloud rešenje

Kada imate najnoviju verziju aplikacije, morate samo da pratite uputstva da biste se prijavili na Google i omogućili sinhronizaciju. Naravno, takođe ćete želeti da budete sigurni da je vaš Google nalog bezbedan kako biste sprečili uljeze da zloupotrebe Authenticator.

Google se i dalje zalaže za prijavljivanje bez lozinki koje koriste tehnologiju poput pristupnih ključeva. Međutim, takođe se priznaje da se ljudi i dalje oslanjaju na jednokratne kodove. Ažuriranje Authenticator-a obećava da će smanjiti neke od glavobolja korišćenja tih kodova dok ne budete spremni i u mogućnosti da pređete na drugi sistem. Ovo bi takođe moglo da podstakne upotrebu dvofaktorske autentifikacije ako ste se ranije plašili šta će se dogoditi ako vam telefon bude izgubljen ili ukraden.

Ovo nije novi koncept. Aplikacije kao što je Microsoft Authenticator takođe imaju rezervne kopije u oblaku. Međutim, nije tajna da je Google-ov alat popularan. Sinhronizacija u oblaku bi trebalo da napravi opipljivu razliku, posebno kada mnoge aplikacije mogu da koriste Authenticator kao alternativu konvencionalnim lozinkama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: