Google bi mogao da u 2022. godini predstavi svoj prvi pametni sat

Iako Google već godinama proizvodi sopstvene telefone pod Pixel linijom, kao i dodatke za njih (kao što su bežične slušalice), kompanija do sada nije imala sopstveni pametni sat. Po svemu sudeći, to će se promeniti tokom 2022. godine. Naime, izvor blizak kompaniji tvrdi da Google Pixel hardverska grupa uveliko radi na razvoju pametnog sata, nezavisno od Fitbit-a, koja je Google kupio ove godine.

pixel watch

Još uvek nije poznato da li će se njihov pametni sat zvati Pixel Watch, ali se očekuje da ima istu ulogu kao i Pixel telefoni – da bude primer i potrošačima, ali i partnerima, šta je sve Google softver sposoban na odgovarajućem hardveru. Prema pomenutom izvoru, ovaj sat bi trebao da bude direktan konkurent Apple Watch-u.

Sat bi trebao da ima osnovne funkcije za praćenje fitnes aktivnosti (kao što su brojanje koraka i praćenje otkucaja srca), ali se očekuje da će se ostvariti i Fitbit integracija u Wear OS (pod kodnim imenom „Nightlight“), koji će pokretati ovaj pametni sat. Trenutna verzija operativnog sistema za pametne satove, Wear OS 3, razvijena je u saradnji sa Samsung-om i donosi neke funkcije sa Tizen platforme. Ali, za sada, Wear OS 3 je dostupan samo na Samsung Galaxy Watch 4 pametnom satu, koji ima prilagođenu verziju ovog operativnog sistema.

Pročitajte i:  Google Search chatbot: Nova era pretraživanja interneta

Inače, Google je 2019. godine zamalo predstavio Pixel Watch. Tada je bio dogovor da se LG Watch Sport i LG Watch Style satovi uključe u Pixel familiju, ali se od te ideje odustalo, jer su satovi odudarali od očekivanog izgleda i Google ih nije video kao Pixel proizvode.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,