Lakše do ekstenzija na Firefox pretraživaču

Mozilla je pojednostavila postupak pronalaženja i instaliranja dodataka za Firefox na Androidu. Pokretanjem Firefox-a 85 za mobilni OS, moći ćete da instalirate ekstenzije direktno sa stranice addons.mozilla.org. Trenutno morate da odete u Add-ons Manager da biste instalirali željene ekstenzije – postupak za koji Mozilla kaže da bi mogao da bude malo zbunjujući ako ste navikli na tok instalacije na radnoj površini. Ali to će se promeniti kada se Firefox 85 lansira 25. januara.

PCPress.rs Image

Izbor ekstenzija i dalje ograničen

Međutim, izbor dodataka za Android ostaje prilično ograničen. Mozilla nije toliko proširila listu otkako je u avgustu 2020. lansirala novo iskustvo pretraživača, koje se zasniva na sopstvenom GeckoView mehanizmu. Ubrzo nakon pokretanja novog pretraživača, Mozilla je odlučila da izgradi podršku za većinu dodataka koju korisnici mobilnih uređaja koriste. Na listi je u početku imalo samo 10 odabranih dodataka, a na stranici dodataka još uvek vidimo samo 12.

Mozilla kaže da će nastaviti da radi na optimizaciji više dodataka za Android u narednim mesecima. Za sada ćete morati da koristite eksperimentalni pretraživač Firefox za Android Nightly i da koristite zamenu da biste mogli da instalirate druge dodatke.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: