ERP 2024

Google će ove godine potrošiti skoro 10 milijardi dolara na izgradnju fizičke infrastrukture

Google je objavio planove u kojima navodi da će ove godine na izgradnju novih kancelarija i data centara potrošiti 9.5 milijardi dolara. Možda deluje kontraproduktivno da se investira u kancelarije u vreme kada većina zaposlenih radi od kuće, ali CEO Google-a, Sundar Pichai smatra da će nove kancelarije omogućiti veću fleksibilnosti rada zaposlenih. Oni će moći da rade od kuće ili iz kampusa, a cilj je da atraktivno poslovno okruženje omogući razvoj boljih proizvoda, ali i bolji život zaposlenih.

google

Inače, u poslednjih pet godina, Google je potrošio više od 37 milijardi dolara u izgradnju fizičke infrastrukture. Od kada je početkom 2020. godine počela pandemija, Google je, kao i većina drugih kompanija, zatvorila svoje kancelarije i zaposleni su prešli da rade od kuće. Sada se vraća hibridni model, u kome se od zaposlenih očekuje da makar neko vreme provedu u svojim kancelarijama, mada će oko 20 procenata zaposlenih ostati da permanentno radi od kuće.

Za one koji budu odlučili da dolaze na posao u kancelarije, kompanija je obezbedila električne skutere koji će im pomoći da se brže dovezu do posla.

Pročitajte i:  Meta & Google radi na AI ugovorima sa holivudskim studijima

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,