BIZIT plus

Google će zvanično podržati Chrome OS na starim PC računarima

Tokom poslednjih pet godina, kompanija Neverware je sa svojim CloudReady softverom omogućavala pojedincima, školama i kompanijama da svoje stare PC i Mac kompjutere pretvore u Chromebook računare. Time je efikasno produžen vek uređaja kojima bi se inače smatrali zastarelim.

PCPress.rs Image

Ove nedelje Google je kupio Neverware s ciljem da CloudReady pretvori u oficijalni Chrome OS. Kada se to desi, svi postojeći Neverware korisnici biće u mogućnosti da izvrše update softvera. A kada tranzicija bude gotova, Google će CloudReady podržavati na isti način kao što sada radi sa Chrome OS-om. Što se funkcionisanja Neverware-a tiče, sve ostaje po starom. Home verzija CloudReady-ja će i dalje ostati besplatna za ličnu upotrebu, a podrška za enterprise klijente i dalje ostaje na snazi. Takođe, za sada nema indicija da će se menjati cenovna politika i Google će prihvatiti sve postojeće višegodišnje licence.

Ova akvizicija ima mnogo smisla iz Google-ove perspektive, a za korisnike će najverovatnije biti uklonjene sve dosadašnje loše strane. Jedna od najvećih je što CloudReady nije imao mogućnost instalacije Android aplikacija, bez obzira što je on zasnovan na Chromium OS-u. Kako stvari stoje, to će se verovatno promeniti u budućnosti i CloudFire/Chromium OS će postati mnogo interesantniji budućim klijentima.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Izvor: Engadget

Facebook komentari: