Google Chrome 100 stiže sa redizajniranim logoom

Google Chrome pretraživač je ažuriran na verziju 100, skoro 14 godina nakon što je 2008. godine predstavio svetu svoj čist dizajn. Kompanija navodi da se ažuriranje verzije 100 sada pokreće na Windows, Mac, Linux, Android i iOS uređajima.

Google Chrome 100 stiže sa redizajniranim logoom

Pored redizajna Google Chrome logotipa tu su i nove opcije

Najveća promena je dolazak osveženog logotipa. Novi dizajn uklanja neke od detalja senke sa logotipa iz ere 2014, što čini ravniji izgled koji je više u skladu sa ikonama aplikacija za druge Google usluge. Ostale promene koje dolaze sa verzijom 100 Chrome-a uključuju uklanjanje „lite mode“ u Android aplikaciji pretraživača, koja je ranije bila dizajnirana da koristi manje mobilnih podataka i brže učitava web sajtove.

Postojala je bojazan da bi prelazak na verziju 100 mogao da izazove probleme za sve web sajtove koji su dizajnirani samo da prepoznaju pretraživače sa dvocifrenim brojevima verzija. Ali s obzirom na to da je Google mesecima upozoravao na tranziciju, verovatno je da će sve veće greške već biti uočene i otklonjene. Međutim, ako to nije slučaj, Google je rekao da je u stanju da zamrzne broj verzije svog pretraživača na 99 dok se ovi problemi rešavaju.

Pročitajte i:  Google Maps na Androidu napokon dobija korisnu funkciju za praćenje vremena

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,