BIZIT plus

Nintendo Switch roditeljski nadzor – šta rade i kako ih omogućiti

Nintendo Switch je veoma porodično orijentisan. Ne samo da je do vrha ispunjen porodičnim ekskluzivama kao što su Mario Kart 8 Deluxe i Animal Crossing: New Horizons, prenosiva priroda uređaja znači da deca mogu da nastave da uživaju u igrama dok roditelji mogu da preuzmu kontrolu nad televizorom, na primer .

PCPress.rs Image

Ali taj nivo pristupačnosti dolazi sa sopstvenim nizom briga. Ako imate posebno malu decu, možda je u vašem interesu da postavite ograničenja na sadržaj kojem mogu da pristupe i da se igraju. Tu dolazi mobilna aplikacija Nintendo Switch Roditeljski nadzor.

Ako ste ikada razmišljali o ograničavanju vremena igranja vašeg deteta svakog dana ili o postavljanju ograničenja za igre na osnovu starosne ocene ili pristupa onlajn sadržaju, aplikacija Nintendo Switch Roditeljski nadzor pruža veoma prilagodljivo čvorište za upravljanje igrom na konzoli.

Međutim, pristup Nintendo Switch roditeljskoj kontroli preko namenske aplikacije za razliku od same konzole u ​​početku može izgledati kontraintuitivno, ali Nintendo je razvio aplikaciju na takav način da roditelji mogu da menjaju podešavanja u hodu bez potrebe da prekidaju vreme igranja na Switch-u.

Pročitajte i:  Mother 3 izlazi za Switch Online u Japanu

Podešavanja aplikacije Nintendo Switch roditeljske kontrole

Pre nego što počnete da prilagođavate roditeljski nadzor za konzolu Nintendo Switch, prvo ćete morati da preuzmete aplikaciju Nintendo Switch roditeljske kontrole. Dostupan je i na iOS i Android pametnim telefonima.

Kada preuzmete aplikaciju i otvorite je na svom telefonu, od vas će biti zatraženo da se prijavite na svoj Nintendo nalog i povežete je sa aplikacijom. Na ovaj način, aplikacija će moći da komunicira sa vašom Nintendo Switch konzolom.

Pregled aplikacije Nintendo Switch roditeljske kontrole

Sada kada ste povezali svoju konzolu sa aplikacijom Nintendo Switch Roditeljski nadzor, sada vam je dostupan kompletan paket funkcija koje ona pruža.

Vreme igranja: Ova kartica će pratiti svaku igru koju je vaše dete igralo i koliko dugo. Ako postavite vremenska ograničenja u aplikaciji, ona će takođe biti prikazana ovde, kao i ako su igrali duže od predviđenog vremenskog ograničenja

Mesečni rezime: Ova kartica predstavlja pregled vremena igranja u prethodnom mesecu na Nintendo Switch konzoli na bazi igre po igru. Ovo može biti korisno ako želite da dobijete bolju predstavu o tome koje vrste igara vaše dete najviše voli da igra

Pročitajte i:  Nintendo tuži kreatore Yuzu Switch emulatora za pirateriju

Podešavanja: Ovde ćete praviti najaktivnije promene i možete da upravljate vremenskim ograničenjima za igru, postavljate starosna ograničenja i još mnogo toga

Sva ova podešavanja mogu se slobodno podesiti u bilo kom trenutku, bez potrebe za resetovanjem konzole dok se igra. Zato slobodno eksperimentišite sa podešavanjima da biste saznali šta vam najbolje odgovara.

Izvor: techradar

Facebook komentari: