Google Chrome 91 za veću bezbednost

Google je 25. maja objavio Chrome 91, a u pitanju je verzija koja uključuje bezbednosna poboljšanja, ali i druge korisne opcije koje značajno poboljšavaju korisničko iskustvo.

PCPress.rs Image

Nova verzija Chromea je donela rešenja za čak 32 ranjivosti, od kojih osam pripada grupi koja je označena kao „veoma opasna“. Verzija 91 je stigla na Stable desktop kanal, Chrome 92 je u Beta verziji, dok će Chrome 93 stići kao Canary verzija. Windows, Mac i Linux korisnici svoje pregledače mogu da unaprede na verziju 91 ukoliko odu na Settings -> Help -> About Google Chrome, nakon čega će pregledač automatski preuzeti nova ažuriranja čim budu dostupna.

PCPress.rs Image

Tu su i druge korisne novine, među prvima ona koja je namenjena webmail korisnicima, koji sada u okviru Chroma mogu da kopiraju, te prebace neki fajl direktno u mejl. Funkcija je podržana DataTransferom, a najkorisnija je zbog toga što korisnici u sastavljanju mejlova od sada mogu da koriste prečice Ctrl+C i Ctrl+V koje zamenjuju jednostavno prevlačenje fajlova (drag and drop).

Pročitajte i:  Procesor Axion: Google objavljuje svoj prvi CPU baziran na Arm-u

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,