ERP 2024

Google Chrome – novosti za bateriju i memoriju

Google Chrome veb pregledač za desktop računare ima dva nova režima performansi — Memory Saver i Energy Saver . Novi režimi omogućavaju korisnicima da smanje upotrebu memorije Chrome-a do 30 procenata i produže vek trajanja baterije kada je uređaj pri kraju, navodi Google.

PCPress.rs Image

Režim uštede memorije oslobađa memoriju od kartica koje se trenutno ne koriste, što bi trebalo da obezbedi lakše iskustvo pregledanja. Takođe možete da označite važne veb-sajtove kao izuzete od Memory Saver-a da biste radili sa maksimalnim performansama.

Režim uštede energije optimizuje potencijalno trajanje baterije ograničavanjem pozadinske aktivnosti i vizuelnih efekata (kao što je glatko pomeranje) na veb-sajtovima sa animacijama ili video snimcima kada je baterija uređaja koji koristi Chrome smanjen na 20 procenata. Iako nije jasno koliko dugo trajanje baterije može potencijalno da se produži, svaki minut se računa kada zaboravite punjač.

Oba nova režima su počela da se uvode danas kao deo najnovijeg izdanja Chrome-a za desktop (m108) i biće globalno dostupna negde u narednim nedeljama. Kada na vaš uređaj stignu Memory Saver i Energy Saver, možete da ih pronađete u meniju podešavanja sa tri tačke u Chrome-u. Obe funkcije mogu biti omogućene ili onemogućene nezavisno.

Pročitajte i:  Kako ponovo otvoriti zatvoreni tab u Google Chrome-u?

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: