ERP 2024

Google Chrome stiže na Daydream VR uređaje

Google je najavio da svojoj Daydream virtuelnoj platformi zvanično dodaje Chrome pretraživač. Tako će oni koji koriste Daydream View uređaje, koji funkcionišu uz pomoć pametnih telefona, te Lenovo Mirage Solo koji funkcioniše samostalno, moći da pristupaju Chrome-u preko svojih ekrana.

VR verzija Chrome pretraživača uglavnom ima iste opcije kao i desktop verzija, ali nudi i cinema mod, koji web video sadržaje optimizuje za VR gledanje, budući da Chrome podržava WebVR standard. Daydream, te korisnici drugih VR uređaja, već neko vreme imaju pristup VR Chrome-u, te njegovim WebVR komponentama preko test verzija ili Chrome aplikacije za Android. Ipak, nova najava ovu verziju Chrome pretraživača pozicionira kao stabilnu aplikaciju za pretraživanje interneta, a ne samo kao WebVR eksperiment.

Integracija Daydream uređaja sa drugim proizvodima kompanije Google predstavlja prednost na tržištu, iako su Google VR aplikacije stigle i na druge uređaje virtuelne stvarnosti, te nudi nova iskustva čiji će se značaj u punoj meri shvatiti u bliskoj budućnosti, kada sve više korisnika bude počelo da pretražuje internet na ovaj način.

Pročitajte i:  Google Pixel 8A u svim bojama  

Izvor: The Verge

Facebook komentari: