BIZIT plus

Stiže BMW pametni sat

Iako poznati proizvođač automobila planira da ponudi brendirani pametni časovnik, to neće uraditi sam, već u saradnji sa kompanijom Fossil. Sporazum je potpisan na period od pet godina, a prvi BMW pametni sat biće dostupan 2019. godine.

Ovi pametni satovi moći će da se kupe u više od 4.000 BMW prodavnica automobila širom sveta, ali i u regularnim Fossil prodavnicama satova. Iako na prvi pogled ovo izgleda kao čudan potez, možemo reći da je donekle iznuđen, jer konkurencija već nudi slične dilove. BMW će se samo pridružiti kompanijama kao što su Ferrari, Aston Martin i Audi, koji su već ponudili brendirane pametne satove.

Inače, nije slučajno da je baš Fossil izabran za partnera, jer su oni samo tokom prošle godine lansirali oko 300 modela nosivih uređaja. Ta šarolikost u ponudi omogućava da i BMW brendirani pametni satovi budu prilagođeni različitim kategorijama kupaca. Za sada se još ne zna koji modeli satova će biti brendirani, niti da li će biti posebno pravljeni samo za BMW. Velika je šansa da će ih pokretati Google Wear OS (ranije poznat kao Android Wear).

Inače, ovo nije prvi put da BMW ulazi na tržište nosivih gadžeta. I u prošlosti, ovaj brend se pojavljivao na pojedinim pametnim satovima, kao što su Gear S2, Gear S3 ili Apple Watch. Međutim, to je bilo samo u obliku aplikacija koje su radile na tim satovima, dok će sada kompletni uređaji biti u znaku BMW-a.

Izvor: Forbes

Facebook komentari: