BIZIT plus

Google definitivno gasi aplikaciju Android Auto za mobilne uređaje

Android Auto je najpoznatiji kao način pristupa telefonu preko kontrolne table u automobilu, i to vam omogućava lak pristup Google mapama, muzičkim aplikacijama i podacima bez upotrebe telefona. Međutim, već godinama Google nudi i Android Auto iskustvo direktno na telefonu, za ljude koji nemaju kompatibilnu jedinicu kontrolne table.

PCPress.rs Image

Promene u iskustvu vožnje

U skorije vreme, Google je takođe radio na „režimu vožnje sa pomoćnikom“ koji je stigao ranije ove godine nakon nekoliko odlaganja. Međutim, sada kada je režim vožnje Google pomoćnika završen, kompanija će prestati da nudi staro iskustvo Android Auto na telefonima sa Androidom 12.

Za ljude koji koriste Android Auto u podržanim vozilima, to iskustvo neće nestati. Za one koji koriste iskustvo korišćenja telefona (mobilna aplikacija Android Auto), biće prebačeni u režim vožnje pomoću Google pomoćnika. Počevši od Androida 12, režim vožnje sa Google pomoćnikom će biti ugrađeno iskustvo vožnje u mobilnom uređaju.

Pre nego što je Google potvrdio ovu promenu, neki vlasnici Pixela sa Androidom 12 dobili su obaveštenje kada su pokušali da pokrenu aplikaciju Android Auto na svojim telefonima. Rečeno je da je Android Auto sada dostupan samo za ekrane automobila i preporučuje im da umesto toga isprobaju iskustvo vožnje sa Google pomoćnikom. S obzirom na to da će novi doživljaj Google pomoćnika očigledno biti fokus u budućnosti, prebacivanje verovatno nije velika stvar za većinu ljudi. Ali ako ne nadogradite telefon na Android 12, bar ćete zasad moći da nastavite da koristite aplikaciju Android Auto.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukreden 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,