Google Docs dobija dark mode

Dark Mode kao tamnija verzija interfejsa počela je selektivno da zahvata industriju. Prvo je krenulo sa mobilnim aplikacijama, igrama, društvenim mrežama, a onda se polako širilo i na desktop i operativne sisteme kao što je Windows 10. Sada je izgleda došao trenutak da i softveri koji se koriste u cloudu dobiju ovakvu izmenu korisničkog okruženja. Po najnovijim informacijama, Google Docs, Google Spreadsheets i Google Slide će dobiti Dark Mode verziju u narednim nedeljama.

PCPress.rs Image

Promena za sve korisnike u narednih nekoliko nedelja

Google dodaje Dark Mode, odnosnu tamniju temu za Google Docs, Google Slides i Google Sheets na Android uređajima. Korisnici će moći da odaberu tamnu temu u podešavanjima i uključe ili isključe funkciju u svakoj aplikaciji ponaosob. Kao i u drugim aplikacijama, ovo bi trebalo da učini Docs, Sheets i Slides više upotrebljivim u sredinama sa slabom svetlošću i pomaže da se očuva radni vek baterije.

Proces uvođenja tamnih tema polako je uveden na većini aplikacija koje dolaze iz Googlea. Funkcija je za Android K stigla pre oko godinu dana, dok je na jesen stigla za Chrome 78, a tokom proleća dodata je i tema prozračnog moda. Dodavanje teme u pomenutim cloud softverima moglo bi da potraje par nedelja kako bi svi korisnici mogli da vide novu funkciju.

Pročitajte i:  Sada možete obeležavati svoje Google Docs dokumente ručno pisanim beleškama na Android uređajima 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: