N Central domination

Windows 10X odložen za 2021. godinu

Microsoft Windows 10X operativni sistem, originalno planiran za uređaje sa dva ekrana, verovatno se neće pojaviti tokom ove godine. Softverski gigant je ranije ove godine najavio da se Windows 10X prepravlja i za uređaje sa jednim ekranima, pa je to glavni razlog za odlaganje njegovog zvaničnog predstavljanja.

PCPress.rs Image

Prvi uređaji sa jednim ekranom koji bi mogli da rade na ovom operativnom sistemu, očekuju se na poleće sledeće godine. A za 2022. godinu, Microsoft planira lansiranje dual-screen hardvera. Ako su ove informacije tačne, to bi značilo da će kompanija značajno odstupiti od prvobitnih planova za lanisranje ovog OS-a.

Razloga je više

Naravno, jedan od razloga za odlaganje i pandemija korona virusa. Iz Microsoft-a su naglasili da je danas svet potpuno drugačiji nego što je bio u oktobru prošle godine, kada su predstavili svoju viziju Windows uređaja sa dva ekrana. Od tada je akcenat stavljen na poboljšanje softvera za udaljeni rad (Microsoft Teams), kao i za osnovne uređaje koji obezbeđuju rad od kuće (laptop i desktop računare).

Pročitajte i:  Problemi u radu Microsoft servisa

Prema nezvaničnim informacijama, postoji još jedan razlog za odlaganje. U pitanju su problemi sa performansama win32 desktop aplikacija na Windows-u 10X, kao i sa kompatibilnošću „komplikovanijih“ aplikacija koje se dublje integrišu u OS.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,