ERP 2024

Google Docs omogućava da napravite email draftove i pošaljete ih u Gmail jednim klikom

Google uvodi novu funkciju u Dosc aplikaciji, koja je dizajnirana da olakša korišćenje procesora teksta za izradu emailova, objavila je kompanija.

PCPress.rs Image

Savršeno za saradnju na pisanoj poruci

To je deo Google-ove inicijative „smart canvas“, koja ima za cilj da neprimetno spoji softver za produktivnost, kao što su Meet, Docs i Gmail. Slično kao i druge funkcije smart canvas Google dokumenata, email draft templejtu se pristupa simbolom @, pre nego što se izabere „Email draft“ iz kontekstnog menija. Zatim možete da napravite email draft, uključujući definisanje primalaca, naslov i njen osnovni tekst. Kada bude spreman za slanje, kliknite na ikonu Gmail sa leve strane da biste otvorili email uslugu.

Čini se da je ova funkcija najkorisnija za email-ove kojima više ljudi treba da doprinese, omogućavajući svima da ih zajedno uređuju u Google dokumentu i postavljaju komentare i predloge. Google kaže da će funkcija email drafta, koju je najavljivao prošlog meseca, biti dostupna svim korisnicima Google Workspace-a, kao i svima koji imaju G Suite Basic i Business planove. Sada se postepeno širi na rapid release domene, ali će za većinu korisnika početi da se pojavljuje od sledeće nedelje.

Izvor: Theverge

Facebook komentari: