Google Docs postaje Google Drive

pcpress.info-gd00Juče je aktiviran dugo očekivani Google Drive, memorijsko skladište u oblaku za korisnike Android smartfona. Svaki korisnik dobio je besplatno 5 GB prostora za lične fajlove i dokumente, a sada je s Android uređajima moguć pristup dokumentima pa i editovanje.

Drive je i nastao kao proširenje postojećeg Google Docs servisa, pa ćete novu aplikaciju najlakše naći ako u Google Play (Market) pretraživaču ukucate "google docs” – ovaj termin odvešće vas direktno na preuzimanje Drive aplikacije. Nakon instalacije, biće potrebno nekoliko minuta da se vaši dosadašnji dokumenti usaglase s Android platformom, a nakon toga možete da počnete korišćenje oblačnog skladišta dokumenata.

U praksi, dodaje se nova stavka u meniju za deljenje (Share) kojom ćete lako prebaciti željene fajlove na Google Drive servis. Dodatna opcija odnosi se na mogućnost konvertovanja fajlova u Google Docs format. Kod fotografija to, na primer znači, da će uz fotografiju koju uploadujete biti kreiran i tekst dokument u koji će biti ubačena fotografija, a u dokumentu će biti prepoznat i ispisan tekst ukoliko na fotografiji postoji neki tekst.

Pročitajte i:  Google aplikacije stižu za Ford, Nissan i Lincoln vozila tokom 2024. godine

Tu su i klijenti za pregled i editovanje tekstualnih i tabelarnih dokumenata, kao i alatka za pravljenje prezentacija. Pored veoma korisnih I besplatnih 5 GB, verujemo da će Google usavršavati i priložene alatke koje već sada imaju zavidnu upotrebnu vrednost.

Više o Google Drive servisu možete da saznate na ovoj adresi, odakle možete i da pokrenete  instalaciju na vaše Android uređaje.

PC Press

 

pcpress.info-gd13 pcpress.info-gd02 pcpress.info-gd11 pcpress.info-gd12
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,