Google Drive ažurira mogućnost isteka pristupa fajlu

Kada dele datoteke u Mom Driveu, korisnici sada mogu da odrede period pristupa isteku, za razliku od trenutka kada je neko već pristupio fajlu, navodi kompanija u postu na blogu.

PCPress.rs Image

Google Drive ažurirao mogućnost isteka pristupa fajlu što omogućava korisnicima da podese rok trajanja tokom deljenja

Pored toga, umesto samo za gledaoce i komentatore, korisnici mogu da dodaju i pristup koji ističe za urednike. Ažuriranje olakšava određivanje kada određeni saradnik treba da izgubi pristup određenom fajlu, što povećava bezbednost deljenja u celom Google Workspace-u. Ovo je posebno korisno kada je kreator ili urednik fajla svestan da njihov rad sa drugom osobom ima rok. Ova funkcija nema administrativnu kontrolu i nije dostupna korisnicima sa ličnim nalozima, saopštila je kompanija. Ranije je tehnološki gigant predstavio funkciju koja je korisnicima olakšala pretragu fajlova na Google Driveu.

Nazvana Search chips, funkcija je bila dostupna svim korisnicima Workspace-a, uključujući G Suite Basic i Business korisnike. Ova funkcija je prvi put pokrenuta u novembru 2021. kao beta verzija na Google Driveu, što je korisnicima olakšalo brži pronalazak relevantnih fajlova i eliminisalo potrebu za višestrukim pretragama ili sortiranjem nerelevantnih rezultata.

Izvor: Ddigit.in

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,